Magyar társasházi beléptetőrendszer hódíthatja meg a kanadai és az észak-amerikai piacot

forrás: Prím Online, 2023. május 30. 20:11

A Chameleon Smart Home Nyrt., a vezető magyar okosotthon-startup és az UpHome Canada Ltd. megállapodást kötött, amelyek keretében a kanadai vállalat kizárólagos jogot kapott a Chameleon Smart Home rendszereinek forgalmazására Kanadában és az észak-amerikai piacon. A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és a HEPA kanadai Partnerirodájának közreműködésével létrejött disztribúciós együttműködés tovább erősíti a tőzsdei okosotthoncég pozícióját Kanadában és lehetőséget biztosít az új piacok irányába történő további terjeszkedéshez. 

Szarvas Péter alapító, a Chameleon igazgatótanácsa elnökének tájékoztatása szerint a disztribúciós megállapodás megkötését megelőzően, 2022 őszén végrehajtott tőkeemelés keretében a cég 2 millió kanadai dollár értékű tőkebefektetést kapott. Az észak-amerikai terjeszkedést segítő lépéseket a cég alapítói, Biró Róbert és Szarvas Péter a HEPA kanadai partnerirodájával együtt dolgozták ki, és a HEPA budapesti központja is támogatta.

 

 

Az UpHome Access Control rendszer nyitott utat a kanadai piacra

 

A Chameleon Smart Home Nyrt. társasházak számára készült, saját fejlesztésű, UpHome nevű hardver- és szoftverrendszerét a kanadai partner disztribúciós hálózatán keresztül széles felhasználói kör ismerheti meg.

 

„Ez egy újabb történelmi lépés a Chameleon életében. A megállapodás aláírásával Kanadában új üzleti modellel jelentünk meg, előfizetéses formában tudjuk bevezetni az UpHome innovatív társasházi okosotthon rendszerét.” – hangsúlyozta Szarvas Péter.

 

A Chameleon Kanadában a lakáshiányt jelentős ingatlanfejlesztésekkel ellensúlyozó helyi piac igényeinek megfelelően átalakított, társasházakra szabott biztonsági, kényelmi és energiatakarékossági megoldásokat kínál. A komplex társasházi beléptetőrendszer, az Access Control különböző jogosultsági szintekhez igazodva biztosít időzített hozzáférést az egyes lakásokhoz és közösségi terekhez, valamint szabályozza a lakók, a szolgáltatók és a csomagküldők beléptetését. A kizárólagos disztribúciós megállapodás révén ugyanakkor nem csupán a beléptetőrendszer, de az UpHome korábbi okosotthon-termékkínálata is elérhetővé válik Kanadában. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09