Digitalizációs részleg alakult hazánk piacvezető könyvelő vállalatánál

forrás: Prím Online, 2023. június 2. 12:45

Külön digitalizációs szervezeti egységet hoztak létre a Process Solutionsnél (PS), hazánk egyik vezető számviteli, adózási és bérszámfejtési szolgáltatásokat nyújtó vállalatánál.

Az automatizált könyvelési folyamatok, döntéstámogató rendszerek és egyéb informatikai fejlesztések nem csupán megkönnyítik a mindennapi munkát, de egy teljesen új irányt mutatnak a könyvelés és bérszámfejtés szakterületein belül.

 

Az accounting és a payroll hiába szerepel napjaink legkeresettebb szakmái között, a sztereotípiák sokszor időigényes, ismétlődő, manuális feladatokkal azonosítják a számvitellel foglalkozó szakterületeket. A digitális transzformáció felvirágzásának köszönhetően azonban számos folyamatot már most egyre modernebb technológiákkal helyettesíthetnek, így a jövőben a szakemberek még inkább a kihívásokra és értékteremtésre tudnak koncentrálni. A PS-nél ezt az irányt hivatottak képviselni az új digitalizációs részleg létrehozásával.

 

A szervezeti egység élére Sólyom Attilát nevezték ki, aki mostantól digitális transzformációs igazgatóként egy 15 fős csapat irányításáért felel. Sólyom Attila öt éve folyamatfejlesztési szakemberként csatlakozott a Process Solutionshoz, azonban a digitális fejlesztéseket mindig is igazi szenvedéllyel figyelte, elemezte és alkalmazta. A bérszámfejtés és a könyvelés világa sosem állt távol tőle, tudása kiterjed az adatfeldolgozás, projekttervezés és szoftverfejlesztés területeire is. A PS előtt olyan cégeknél dolgozott hasonló pozíciókban, mint a Vodafone vagy az IBM Hungary.

 

Sólyom Attila, a Process Solutions digitális transzformációs igazgatója

 

„A Process Solutions eddig is foglalkozott K+F tevékenységekkel, azonban a digitalizációs egység megalakulásával határozottan megnyílt a lehetőségek tárháza. Olyan fejlesztésekre tudunk most időt és erőforrást fordítani, amelyekről eddig csak elméleti síkon beszélhettünk” – monda el Sólyom Attila. „Célunk, hogy az innovatív megoldások megkönnyítsék a kollégák mindennapjait, hiszen az ismétlődő számviteli eljárások automatizálásával felszabadult időt hasznos és értékteremtő tevékenységekre szeretnénk inkább fordítani” – tette hozzá.

 

Habár napjainkban a cégek többségét foglalkoztatja a digitalizáció kérdése, külön szervezeti egységet még kevesen hoztak létre, pedig nemzetközi kutatásokból is kiderült, hogy a vállalatok számára ez kiemelt fontosságú kihívás. Az úgynevezett folyamatos könyvelés (continuous accounting) a számvitel olyan megközelítése, amely digitális technológiákat használ a számviteli információk láthatóságának, valós idejű hozzáférésének és költséghatékonyságának javítására.* A PS-nél az elsők között hivatottak képviselni ezt az irányt.

 

_______________ 

*Forrás: MindK

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05