Az erdei ökoszisztéma helyreállítására kötött szövetséget az Epson és a WWF

forrás: Prím Online, 2023. június 6. 09:56

Az erdőirtás által erőteljesen sújtott területek megóvására is kiterjeszti az Epson és a világ legnagyobb természetvédelmi civilszervezete, a WWF azt a partneri együttműködést, amely még 2022 márciusában és a délkelet-ázsiai tengervédelemre összpontosítva vette kezdetét. A mostantól három évig tartó kooperáció keretében az Epson 1,6 millió eurónak megfelelő támogatással járul hozzá a WWF erdészeti projektjeinek sikerességéhez.

Három célkitűzést foglal magában az Epson és a WWF közös környezetvédelmi problémák megoldására irányuló partnersége, amelynek keretében a technológiai vállalat az elkövetkező három évben 240 millió japán jenes, nagyságrendileg 1,6 millió eurónak megfelelő összeggel támogatja a WWF erdészeti projektjeit. 

 

Az első célkitűzés az Epson környezeti lábnyomának kezelése, csatlakozva azokhoz a kezdeményezéshez, amelyeket a vállalat 2021 óta indított, amikor bejelentette a 2050-es karbonnegatívvá válás elérésére vonatkozó, a nem megújuló energiaforrások használatának mellőzését is tartalmazó környezetvédelmi jövőképét. Ennek szerves részét képezi az erdei erőforrásokból előállított papír felelős üzleti felhasználása, az édesvízi ökoszisztémák megőrzésével kapcsolatos jövőbeli megfontolások és a körforgásos gazdasághoz hozzájáruló tevékenységek.

 

A másik célkitűzés a WWF erdőfelújítási és természetvédelmi projektjeinek támogatása négy régió hét országában. Ezek közt megtalálható az erdőirtás által kiemelten sújtott Délkelet-Ázsia és Dél-Amerika, ahol az aktivitás része az áttérés elősegítése a fenntartható termelésére az erdőirtás fő okozóinak számító mezőgazdasági, erdészeti és állattenyésztési termékeknél.

 

 

A harmadik célkitűzés a környezetvédelemmel összefüggő kommunikáció felerősítése, kihasználva például azt a lendületet, amelyen az ENSZ COP27 klímavédelmi konferenciáján és az ENSZ COP15 biológiai sokféleséggel foglalkozó konferenciáján egyaránt megkerülhetetlen napirendi pontként megjelenő erdei ökoszisztémák védelmének és felelősségteljes kezelésének kérdéseiben globálisan tapasztalható.

 

„Elengedhetetlen, hogy most cselekedjünk bolygónk biológiai sokféleségének megőrzése érdekében, mielőtt még túl késő lenne” – mondta a közös kezdeményezés aláírásakor Yasunori Ogawa, az Epson globális elnöke, aki szerint a partnerség tükrözi az Epson elkötelezettségét a környezet megóvása, a hulladékmennyiség mérséklése és a természeti erőforrások fenntartható felhasználása iránt. A WWF Forests Forward programjában való részvétellel az Epson saját beszállítói láncához kapcsolódó és azon kívüli tájegységeken is aktívan járul hozzá a veszélyeztetett erdők megmentéséhez, az erdőgazdálkodás javításához és a természet helyreállításához.

 

Tobai Sadayosi, a WWF japán szervezetének vezetője szerint a partnerség nem csupán egyetlen vállalat elkötelezettsége: „az együttműködés jelentős előrelépést hozhat a magánszektor erőfeszítéseinek felgyorsítása érdekében, hogy megakadályozzuk a természet, különösen az erdők pusztulását, amelyektől mindannyian függünk." A tét óriási: a WWF adatai szerint a bolygó 24 országban 43 millió hektárnyi erdő „vesztett el” 2004 és 2017 között.

 

A mostani partnerség nem előzmény nélküli: az Epson 2022-ben a WWF délkelet-ázsiai korallzátonyok helyreállítására irányuló erőfeszítéseit támogatta. A Indonéziára, Malajziára, Thaiföldre és Szingapúrra kiterjedő együttműködésnek része a jellemzően trópusi partok árapály-övezeteiben, tehát a tengerparti sós vízben élő mangroveerdők megóvása a Fülöp-szigeteken. A programhoz tartozik továbbá a biológiai sokféleség szárazföld feletti és víz alatti védelme Borneó és Szumátra szigetén.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09