Új trendek és kihívások az online marketingben

forrás: Prím Online, 2023. június 9. 14:06

2023-ban a közösségi média marketing szerepe, valamint az influenszer marketing és a felhasználók által generált tartalmak (UGC - User Generated Content) egyre inkább teret hódítanak, és szinte megkerülhetetlenné válnak a vállalkozások üzleti stratégiájában. 

A Data Reportal legfrissebb adatai szerint 2023-ban már 4.76 milliárdan használnak legalább egy közösségi platformot világszerte. Az influenszer marketing piacán is jelentős növekedés tapasztalható: a becslések szerint ma már több mint 50 millió ember tartja magát tartalomkészítőnek, és a Collabstr 2023-as előrejelzése szerint az influenszer piac mérete 17.4 milliárd dollárra nő, ami 14.47%-os növekedést jelent 2022-höz képest. 

 

“A számok alapján világos, hogy a közösségi média és az influenszer marketing jelentősége folyamatosan növekszik. Ráadásul az új ügyfelek elérése a közösségi média felületeken általában kevesebbe kerül, mint a hagyományos csatornákon keresztül. A rejtett lehetőségek kiaknázása és gyakorlatba való átültetése azonban gyakran túl nagy kihívást jelent a vállalkozások számára.” – avat be Csiki Anita, a Starpath Agency tulajdonosa.

 

freepik.com

 

A legnagyobb márkák új stratégiája: közösségi média és influenszer partnerségek

 

Az utóbbi években jelentős változások történtek a vásárlói szokásokban és az ügyfélelérési módszerekben. A közösségi média hirdetések még mindig rendkívül hatékonyak, mivel elkötelezik az ügyfeleket és növelik az ügyfél interakciókat. Ma már egyre többen használják a közösségi médiát márkakutatásra és vásárlásra is, ezért a nagyobb márkák stratégiai partnerségeket kötnek a népszerű influenszerekkel. 

 

"A felhasználók által generált tartalmakra – mint például a vélemények és ajánlások – sokkal nagyobb eséllyel kattintanak rá az emberek, mint bármely más típusú hirdetésre. Azonban nem minden influenszer megfelelő – van, aki nem rendelkezik valódi követőbázissal, és a munkájuk minősége sem mindig garantált. Ezért érdemes egy tapasztalt ügynökséget megbízni a feladattal, aki garantálja a minőséget és gondoskodik arról, hogy minden a tervek szerint haladjon." – hangsúlyozza a szakértői hozzáértés jelentőségét Csiki Anita, aki a saját ügynökségénél behatóan vizsgálja az influenszerek hátterét, beleértve a követőbázisukat és korábbi teljesítményt, mert “Csak így tudunk megalapozott tanácsokat adni ügyfeleinknek arra vonatkozóan, hogy kivel érdemes együtt dolgozni. Figyelembe vesszük a célközönséget, és mindig a legjobb eredmény elérése érdekében alakítjuk ki a közösségi média stratégiát.“

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09