StrongARM processzor az új HP Jornada PDA-ban

Széll Zoltán, 2001. szeptember 8. 11:11
Az Intel Corporation és a Hewlett-Packard Company bejelentette, hogy a HP az Intel StrongARM processzort használja az új HP Jornada 560 PDA (personal digital assistant) sorozatban. A Hewlett-Packard a HP Jornada család legújabb tagjaiban az Intel StrataFlash memóriát is használja, amely nagy tárolókapacitást biztosít kis helyen.
Az Intel és a HP azt is bejelentette, hogy a jövőben együtt dolgoznak egy hangtechnológián és következő generációs vezeték nélküli megoldáson, amelyeket a HP kézieszközök következő generációiba építenek be. A telefon funkciók és az adatfeldolgozási jellemzők egyesítéséhez a HP támogatja az Intel PCA (Personal Internet Client Architecture) kezdeményezést. Az Intel PCA-t a vezeték nélküli kézi kommunikációs eszközökhöz fejlesztették, amelyek kombinálják a hangkommunikációt és az internet-hozzáférési képességeket.

Az Intel StrongARM és az innovatív Intel StrataFlash memória lehetővé teszi, hogy a HP Jornada 560 PDA sorozat használói megkapják a Microsoft Pocket PC 2002 operációs rendszer és más multimédia-alkalmazások minden előnyét. Az Intel SA-1110 processzor tipikus hőtermelése kevesebb, mint 0,5 watt, amely nagyon megnöveli a kézieszközök telepélettartamát, ugyanakkor nagy feldolgozási teljesítményt is biztosít. Az energiafelvétel és a teljesítmény kiegyensúlyozása rendkívül fontos a képek megtekintése, kép- és hangrögzítés, valamint lejátszás, továbbá beszéd- és kézírás-felismerés funkciók és alkalmazások használata esetén.

A HP a legújabb HP Jornada PDA család tagjaihoz az Intel StraFlash memóriát választotta az alkalmazások és az operációs rendszer kódok tárolására. Az Intel StrataFlash memória olcsó egylapkás megoldást kínál a kódok végrehajtásához és az adatok tárolásához. A StrataFlash memória lapkák az információt többszintű cellákban tárolják, amelyek ideális megoldást jelentenek az internettelefonokban és egyéb kézieszközökben, mivel nagy sűrűségűek és 1 bit tárolásának a költsége rendkívül alacsony.

Kulcsszavak: Intel +fohir processzor pda HP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05