Cisco-Verizon összefogás a távmunkáért

Zsigó József, 2001. szeptember 10. 21:30
A Cisco Systems és a Verizon Communications ma bejelentette, olyan rendszereket hoznak létre, amelyek biztosítják, hogy otthonról is ugyanolyan gyorsan és biztonságosan lehet kapcsolatot teremteni a kollégákkal, mint a munkahelyről.
A világ legnagyobb hálózati eszközöket gyártó cége és Amerika legnagyobb helyi távközlési szolgáltatója azért fogott össze, hogy az új kezdeményezéssel a stagnáló eladásait ily módon is fellendítse. A Fortune 1000 cégeknél reális az igény arra, hogy dolgozóikat kímélendő lehetőséget biztosítsanak számukra az otthoni munkavégzésre, ha azok valamilyen ok miatt nem tudnak munkahelyükön megjelenni. A Cisco 800 Series DSL és ISDN készülékeivel könnyedén ki lehet építeni a szélessávú internetszolgáltatást a Verizon modern hálózatán keresztül. Eric Bruno, a Verizon vezetője szerint nagy jövője van az új modellnek. „Kezdetben csak azok vették igénybe szolgáltatásunkat, akik gyereket vagy idős családtagot láttak el otthon. Manapság már azok is előfizetőink között vannak, akik nem szeretnek sokat utazni, vagy otthonról kívánják igénybe venni az oktatási intézmények programjait”.

A nagy cégek szívesen látják és pénzzel is támogatják, ha kiváló munkatársaik otthonról is bedolgoznak az éppen futó projektekbe. Kimutatták, hogy sokkal hatékonyabban és megbízhatóbban tud dolgozni az az alkalmazott, akinek nem kell választania a cég- és magánügyei között, hanem mindkettőt össze tudja egyeztetni. A bejelentés hatására mindkét cég részvényeinek az értéke kismértékben emelkedésnek indult – írja a Reuters.

Kulcsszavak: Verizon Cisco távmunka

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50