Mi köze egy vérnyomásmérőnek a mobiltelefonhoz?

Szalay Dániel, 2001. szeptember 14. 11:46
A címben feltett kérdésre elvileg "semmi" lenne a válasz. De csak lenne, mivel egy új, praktikus megoldást kínál a TensioMed Kft. és a Westel azon hipertóniás betegek részére, akik a TensioCare nevű rendszert, vagyis az otthoni vérnyomás-monitorozás lehetőségét választják.
A rendszer lehetővé teszi, hogy a kezelőorvos hipertóniás betege vérnyomásértékeiről automatikusan és rendszeresen értesüljön anélkül, hogy a páciensnek az otthoni vérnyomásadatokat feljegyeznie, illetve az orvoshoz eljuttatnia kellene.

A TensioCare rendszerrel eddig szünetelt a vérnyomás-monitorozás, ha a beteg például elutazott otthonról. Ezen segít a TensioCare Mobile, amely a Westel GSM segítségével lehetővé teszi, hogy a vérnyomásmérő készülék egy infraporton keresztül mobiltelefonhoz csatlakozva valósuljon meg az adatátvitel, ez a GSM-cég országos lefedettségének köszönhetően bárhonnan megoldhatóvá válik. A piacvezető mobilszolgáltató mindig szívesen támogatja a mobilkommunikáció legújabb felhasználási lehetőségeit - ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az Innovációs Nagydíj elnyerése - ezenkívül meggyőződése, hogy az orvostudomány sok területen igen jól tudja hasznosítani a vezeték nélküli adatátvitelt. - áll a két cég közös sajtókommünikéjében.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05