Dr. Mádl Ferenc államfő levele a médiaszereplőknek

Szalay Dániel, 2001. szeptember 27. 07:52
Levelet küldött a médiaszereplőknek a Magyar Köztársaság köztársasági elnöke. Dr. Mádl Ferenc a Médiahajó utasait a sajtóhatalom veszélyeire is figyelmeztette. Az államfő a terrorcselekményekről is írt üzenetében.
"A világ minden pontján a sajtó munkatársainak feladata, hogy teljessé tegyék az emberek szabadságát azáltal, hogy felelősen bánnak a kezükben lévő értékkel, az információval. A sajtó szabadsága öröm, de felelősség is egyben" - emlékezteti a médiamunkásokat a Magyar Köztársaság elnöke.

Dr. Mádl Ferenc szerint bebizonyosodott az, hogy a magyar újságírószakma a rendkívüli helyzetekben is képes a legmagasabb szakmai elvárásoknak is megfelelni.

Az államfő ugyanakkor azt is tapasztalta, hogy a hiteles tájékoztatást gyakran elnyomja az utóbbi években nálunk is egyre népszerűbb szenzációhajhászás és a politikacsinálás igénye.

"Egy demokratikus társadalom számára nagyon fontos a sajtó szabadsága, de annak együtt kell járnia a tisztességes, elfogulatlan és felelős tájékoztatással. Az elmúlt hetek eseményeiről szóló híradások azt bizonyították, hogy a magyar újságírás képes ennek az elvárásnak megfelelni" - figyelmeztetett az államelnök.

Kulcsszavak: médiahajó

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50