Jól halad az Infineon költségcsökkentési programja

MTI Sajtóadatbank, 2001. szeptember 27. 11:21
A német Infineon számítástechnikai cég jól halad Impact névvel illetett költségcsökkentési programjának megvalósításával.
A program révén a Infineon a következő tizenkét hónapban több mint 1 milliárd euró megtakarítását reméli. A vállalat már két hónap után jelentős, százmilliót meghaladó megtakarítást ért el a beszerzés és logisztika területén. Az információtechnológia üzletágban a költségeket 30 százalékkal sikerült csökkentenie. Ezen túlmenően az Infineon az októberrel induló új pénzügyi évben további 600 millió euróval nyirbálta meg a terveztet befektetéseket. A cél felére csökkenteni a 1,5 milliárd eurós költségvetést. A csökkentés nem érinti az Infineon technológiai szektorban elfoglalt erős vezető pozícióját.

Nemrég az Infineon világviszonylatban több mint ötezer állás megszüntetését jelentette be. 2001 végéig már 2100 állás megszűnik, ebből 1900 külföldön, ötszáz pedig Németországban. Az Infineon a további létszámcsökkentéseknél csak kismértékű átszervezési költséggel számol. Ezenkívül rövidített munkaidőt vezet be októbertől a regensburgi és a müncheni gyárában.

A júliusi tőkeemelés révén az Infineonhoz 1,5 milliárd euró tőke áramlott be. További 700 millió euró bevételt hozott az Osrammal közös vegyes vállalatban volt részesedésének és az infravörös-üzletágnak az eladása.

Ulrich Schumacher cégelnök a vállalati mérleget egészségesnek nevezte, jelentősen pozitív a nettókészpénz-helyzet, és az Infineon több mint 2 milliárd eurós hitelkerettel rendelkezik. Ezért jelenleg nem terveznek további tőkepiaci finanszírozási lépést - mondta. A szerdai közleményben nem utaltak idei eredményekre, csak megismételték, hogy a tavaly szeptemberben befejeződött pénzügyi évben a vállalat, akkor még világszerte 29 ezer alkalmazottal, 7,28 milliárd euró árbevételt ért el.

Szerda délelőtt az Infineon törzsrészvénye 13,10 euró volt a frankfurti értéktőzsdén, 1,28 százalékkal olcsóbb a keddi zárónál.

Kulcsszavak: Infineon +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05