A Cisco Svédországban - szövetség az Ericssonnal?

Kollár Csaba, 2001. szeptember 27. 21:44
Elemzők véleménye szerint egyre kisebb a valószínűsége, hogy a Cisco a finn óriással kíván szerződést kötni, helyette inkább svéd konkurensét választja.
A Technology Business Research (TBR) egyike azon cégeknek, melyek szeretnék, ha a Nokiát komoly üzleti tervvel keresnék meg vállalatok az együttműködés lehetőségeit keresve.

Miután a Sony és az Ericsson egyesítette erőit, számos cég hasonló stratégiai partneri viszonyt kívánt kialakítani a Nokiával. A TBR azt javasolta a Ciscónak, hogy - mivel elég nagy és megbízható cég - kezdeményezzen tárgyalásokat a finn telefongyártó céggel. Eddig a Cisco nem mutatott különösebb figyelmet a finnek irányába. A Cisco egyik vezetője, John Chambers a közelmúltban Koppenhágában egy sajtótájékoztatót hívott össze, melyen kifejtette véleményét; „csak a telekommunikációs cégek partneri kapcsolatai képesek a mobilkommunikáció fejlődését fenntartani. Az állandó - egymás elleni kihívások - minden érdekelt szereplőt gyengítenek”. Elemzők szerint Chambers arra utalt beszédében, hogy az Ericsson és a Nokia a talán több szállal is kötődhetne egymáshoz. A Cisco képviselője a sajtótájékoztatón megerősítette a hírt, miszerint a jövőben partnerkapcsolatot szeretnének kialakítani az Ericssonnal: „megítélésünk szerint az Ericsson mindazzal a tudásbeli és stratégiai szövetségesi képességgel rendelkezik, amellyel képes lehet a mobilkommunikációs piacot jelenleg sújtó mélypontot felülemelkedni.” A Cisco ajánlatára eddig még hivatalosan az Ericsson nem reagált.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50