Díjmentes adatmentéssel segít a Kürt

, 2001. szeptember 30. 07:55
Nem sokkal az amerikai terrortámadások után ingyenes adatmentési segítséget ajánlott fel a Kürt Computer Rt. az amerikai nagykövetségen keresztül. Kürti Sándor vezérigazgató elmondta, hogy a társaság díjmentesen vállalja a New Yorkban és Washingtonban megsérült számítógépek adatainak helyreállítását.
A cég becslése szerint a New York-i helyszínen körülbelül ezer gigabájtnyi adat megmentésére lehet szükség, noha az épületek számítógépein ennek többszörösét tárolták. Az irodákban dolgozó vállalatok adataik többségét fizikailag máshol elhelyezkedő gépekre is elmentették, üzleti levelezésük partnereiknél is megtalálható, a World Trade Center (WTC) szervereit pedig 60 méterrel a föld felszíne alatti termekbe telepítették, így azok valószínűleg nem sérültek meg. Az adatmentés folyamán amerikai szakértők jelenlétére is szükség lesz, mivel valószínűsíthető, hogy olyan, magas biztonsági fokozatú adatokkal is találkoznak, amelyekbe nem nyerhetnek betekintést, és a mentés után az USA képviselőjének jelenlétében törölniük kell saját rendszerükből.

Mint a társaság képviselője elmondta, e hét elejéig nem érkezett adatmentési kérelem, mivel a munkálatok során még nem találtak sérült információhordozókat. Az adatmentéssel több mint egy évtizede foglalkozó Kürt Rt.-nél óránként 2,6 gigabájtnyi adat visszaállítására van lehetőség.

A felajánlást a cég vezetői megerősítették az Interpol ezen a héten Budapesten megrendezett közgyűlésén, ahol a Kürt Computer Rt. kiállítóként volt jelen.

Kulcsszavak: adatmentés =terror Kürt

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09