A lobbitörvényt elemezte az igazságügy-miniszter az IVSZ-konferencián

Kerekes Pál, 2001. szeptember 30. 12:42
Beszédet mondott az Informatikai Vállalkozások Szövetsége tanácskozásán Dávid Ibolya igazságügy-miniszter. A politikus kiemelte: az informatikát érintő törvényalkotói munka jelentős eredményekkel zárhatja a végéhez közeledő kormányzati ciklust, hiszen megszületett az e-szigno és az új hírközlési törvény, és már benyújtották az Elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló parlamenti előterjesztést.
Dávid Ibolya szerint a hazai informatika és az internet jövőjét nem csupán a látványos eredményeket produkáló technikai fejlődés fogja meghatározni, hanem az is, hogy ezt a fejlődést magát hogyan fogják menedzselni. Ebben a folyamatirányításban együtt kell dolgozniuk a politikusoknak és az informatikai vezetőknek.

A miniszter, kérdésekre válaszolva, kifejtette: az új lobbi-, helyesebben érdekérvényesítési törvény tiszta és átlátható feltételeket fog szabni az informatikai szakma részére is a további nagy fejlesztések politikai szintű előkészítésére.Egy kritikus véleményre reagálva Dávid Ibolya elismerte: a jog, különösen a büntetőjog csak késéssel tudja követni a társadalmi változásokat. Az informatikai fejlődés is új jogi szituációkat teremtett, és tárcája arra törekszik, hogy minél gyorsabban és hatékonyabban tudják követni a tervezett szabályozásokkal a digitális életvezetési formák fordulatait.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50