Két új Veritas szoftver a platformfüggetlen, hibatűrő adatbányászathoz

Zsadányi Pál, 2001. szeptember 30. 22:08
A Veritas Software új megoldásai fejlettebb háttértár-kezelést engednek meg, méghozzá bármilyen hardverplatformon. A VERITAS FlashSnap és a VERITAS Volume Replicator szoftverek minden korábbinál könnyebb mentést, gazdagépen kívüli (Off-Host) adatkezelést és katasztrófa-felszámolást tesznek lehetővé, az üzemmenet folyamatos fenntartása mellett.0
A korábbi technológiák mind hardverfüggő megoldást tartalmaztak. A Veritas új szoftverei ebben a tekintetben teremtettek gyökeresen új helyzetet, mert operációs rendszerek bármilyen keverékét és hardvere-platformok bármelyikét tartalmazó környezetekben is működnek. Ezzel a rendszerüzemeltetők befektetései megmenthetők az új szoftverek használata esetén is.

A VERITAS FlashSnap egyedüli tulajdonsága, hogy az üzleti rendszerek mentési és analitikus alkalmazásairól maximálisan 32 mentőpontot (snapshot point-in-time) tud egyidejűleg kézben tartani. Emellett, mivel más gépek is elérhetik ezeket a mentőpontokat, nem fordulhat elő a programokat futtató elsődleges szerverek túlterhelése. Az eddigi megoldások maximum 1-4 mentőpontot tudtak kezelni, és azok is valamelyik konkrét hardvertárolóhoz voltak ragasztva.

A VERITAS Volume Replicator 3.2-es változata könnyebben és kevésbé sűrű megszakításokkal teszi lehetővé az adatok automatikus frissítését a különböző tárak és katasztrófavédett rendszerelemek között. Az új, gyorsabb, ’failback’ processzmentő funkció lehetővé teszi, hogy a meghibásodott primer gépen futó folyamat, simán átkerüljön egy szabad, jól működő, melegtartalék gépre, virtuálisan bármilyen időkiesés nélkül. A replikáció sebességének a távolságfüggése is minimális ebben az új változatban. Az új változathoz semmilyen újabb hardverre nincs szükség, tökéletesen támogatja a gépfarm (cluster) konfigurációkat.

Mind a VERITAS FlashSnap, mind a VERITAS Volume Replicator a VERITAS Volume Manager technológiára épül. A Veritas a nevét egyébként már nagyon régen beírta a hibatűrő rendszerek történelmébe a Veritas Journaling Filesystem (VFS, JFS), naplózó állományrendszer felfedezésével.

Kulcsszavak: adatbányászat Veritas

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05