Fogyasztóvédelmi ajánlás az E-boltoknak

MTI Sajtóadatbank, 2001. október 2. 13:09
Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület valamint az Informatikai Vállalkozások Szövetsége fogyasztóvédelmi ajánlást dolgozott ki az elektronikus áruházak részére - közölte Újlaki-Vátz László, az civil fogyasztóvédelmi egyesület szóvivője.
Az ajánlásban szerepel egyebek mellett, hogy a szolgáltató magyarul tegye közzé legfontosabb adatait, és a vásárló még a számla fizetése előtt kapjon meg minden információt, például a vásárolt áru visszaküldésének rendjét, feltételeit, a kifizetett ár visszatérítésének módját.

A vevőnek a vásárlás előtt biztosítsanak lehetőséget az általános szerződési feltételek megismerésére, az adatok saját rögzítésére.

A két szervezet szándéka szerint a piac szereplői önként vállalnák az ajánlásnak való megfelelést, és ezt egy márkajegy használatával jeleznék.

A tapasztalatok értékelése után a Kiváló Internet Áruház cím megszerzésére is lehetőség nyílna, amelyet az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület és az Informatikai Vállalkozások Szövetsége engedélyével lehetne viselni.

Újlaki-Vátz László elmondta, hogy a két szervezet ajánlásához a magyar internet áruházak többsége egy szeptember végi szakmai konferencián csatlakozott.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09