A Canon összeköti a kamerákat a nyomtatókkal

Tóth Kristóf, 2001. október 3. 09:53
A Canon Inc. kedden egy újabb lépést tett a digitális fotók nyomtatott változatainak egyszerű elkészítése felé, amikor a társaság kiadott egy olyan digitális kamerát, amely a gyártó új nyomtatójához kötve közvetlen képnyomtatást tesz lehetővé.
A japán cég az új eszközök bemutatása mellett egy olyan szolgáltatást is beindított Japánban, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy az elkészült digitális fotóikból egyszerűen albumot készíthessenek a weben. A képek ezután bárki által letölthetőek a szolgáltatásról, illetve nyomtatott formában is megrendelhetők.

A társaság által kiadott kisméretű digitális kamera, illetve nyomtató páros szintén a könnyed felhasználás jegyében készült. Az új digitális fényképező ugyanis PC nélkül, közvetlenül a nyomtatóra köthető, leegyszerűsítve és meggyorsítva a papírkép-készítés eljárását.

"Úgy gondoljuk, a digitális kamerák új távlatokat nyitnak a fotózás világában" - mondta Fujio Mitarai, a Canon elnöke. "Bizonyos, hogy a Japánban eladott digitális fényképezők száma az éven meg fogja haladni az analóg változatokét, ami pedig arra utal, hogy otthoni fotókészítés immár elterjedtté vált."

Japán legnagyobb irodai eszközöket gyártó cége, valamint a világ egyik legnagyobb fényképezőgép-gyártója azt reméli, hogy a digitális fényképezők és nyomtatók összekapcsolása révén előnyt szerez az olyan termékek piacán, mint például a nyomtatópatronok. "Az analóg fényképezőkhöz a Canon nem készített filmeket" - mondta Mitara. "A jövőben azonban bejutunk a fogyasztási cikkek piacára is, ami miatt nagyon izgatott vagyok."

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09