.NET Alerts: tájékoztatás meghatározott időben és eszközökön

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. október 8. 19:13
A Microsoft bemutatta a .NET Alerts szolgáltatás előzetes verzióját. E szolgáltatással a felhasználók saját beállításaik és engedélyezéseik révén az általuk meghatározott időben és eszközön tájékoztatást kaphatnak - pl. az aktuális moziműsorról, az aukciós site-ok legfrissebb kínálatáról, a részvényárfolyamok változásairól, utazással, banki tranzakciókkal kapcsolatos információkról - SMS vagy e-mail formájában.
A közeli jövőben olyan nagyvállalatok kívánják tesztelni, majd bevezetni a .NET Alerts szolgáltatást, mint a Tesco, a Nasdaq.com, a Virgin Entertainment Group, eBay vagy a Verisign.

A felhasználók maguk dönthetik el, mely vállalatok számára, mikor és mely eszközön engedélyezik a kívánt információk megjelenését. Engedélyezhetik egyes üzenetek megjelenését az asztali gépen akkor, amikor a Messenger szolgáltatás éppen üzemben van. Ennek kikapcsolt állapotában azonban kérhetik, hogy az információ a mobiltelefon készüléken jelenjen meg.

A .NET Alerts az első olyan webszolgáltatás, amely a nemzetközileg elfogadott és nyílt XML (Extensible Markup Language) szabványra épül, ez ugyanis a webes szolgáltatások alapköve. Az XML révén a .NET Alerts értesítések bármely platformon értelmezhetőek és megjeleníthetőek lesznek, legyen az Windows XP operációs rendszer vagy akár Apple Macintosh.

Az üzenetek bármilyen e-mail formátumban (AOL mail, MSN, Microsoft Outlook, IBM-Lotus Notes, MCI mail) és bármilyen MSN Mobile-t támogató eszközön olvashatóak lesznek (WAP-os mobiltelefonok és más PDA-k; Pocket PC, Handspring és Palm operációs rendszerrel ellátott kéziszámítógépek).

A .NET Alerts újfajta marketingkommunikációs lehetőségeket is jelent azon vállalatok számára, amelyek e szolgáltatást ügyfeleiknek ajánlják. Az üzenetek célirányosan jutnak el a felhasználóhoz. A .NET Alerts szolgáltatást az MSN Messenger segítségével világszerte 36 millió felhasználó veheti igénybe, a Windows XP október 25-ei megjelenése után pedig további milliókkal bővülhet e tábor, az XP-be integrált Windows Messenger révén.

A Microsoft továbbra is támogatja a .NET Alerts-fejlesztéseket azáltal, hogy az október 22-26. között Los Angelesben megrendezésre kerülő Professional Developers Conference (PDC) fejlesztői konferencián ingyenesen rendelkezésre bocsátja a .NET Alerts Developer Editiont több száz regisztrált fejlesztő számára. Ennek segítségével a fejlesztők könnyebben folytathatják majd munkájukat a .NET My Services világában. A fejlesztőeszköz-csomag széles körű megjelenésére ez év végén lehet számítani.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50