A Sun a középfokú oktatás irányába is nyitott

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. október 12. 21:51
Ma került sor a Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban annak a laboratóriumnak az átadására, amely elsősorban a tanulók internetes hozzáférését segíti majd. A labor megfelelő szűrőszoftverek által kínál lehetőséget a diákok számára az interneten található ismeretanyag hozzáféréséhez. A laboratórium felszerelése a gépeken túl az ingyenes szoftvereket is tartalmazza. Az öt munkaállomásból és a hozzá tartozó nagy teljesítményű szerverből álló labor a Sun Microsystems felajánlása nyomán jöhetett létre.
Az avatáson részt vett a Béres István, a felsőoktatási beruházások kormánybiztosa, aki reményét fejezte ki, hogy az ország számos pontján adnak majd át hasonló eszközparkot, amelyek kiépítését a Sun Microsystems az oktatási intézményeknek közeljövőben kiírásra kerülő pályázát útján kívánja megvalósítani.

A Sun Microsystems Magyarország NIIFI (Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Iroda) tendergyőztes Sun Enterprise 10000 – ismertebb nevén Starfire – szuperszámítógépe, amely a magyar felsőoktatási, tudományos és közgyűjteményi szféra igényeit szolgálja ki, tavaly került fel a világon jegyzett komputeróriások toplistájára. Béres István köszönetét fejezte ki, hogy az elmúlt időszakban történt, felsőoktatást támogató projekteket követően a Sun immáron a középfokú oktatás irányába is nyitott, az internetkultúrát támogató programhoz kíván minőségi eszközökkel és szolgáltatásokkal hozzájárulni.

Az egyetemi gyökerei miatt is igen jól ismert Sun Microsystems (Sun = Stanford University Network) mindig kiemelt területként kezelte a tudományos, a kutatási és az oktatási szférát, és üzletpolitikája része, hogy e területekről nem kíván profitot realizálni, mi több, külön alapot hozott létre a szóban forgó területek támogatására.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09