Mobil Fizetési Fórum az m-kereskedelemért

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. november 7. 18:28
Egy új iparközi csoport, a Mobil Fizetési Fórum jött létre azért, hogy elősegítse a biztonságos, felhasználóbarát mobilfizetési tranzakciókat, és szélesebb piacokat biztosítson az m-kereskedelem számára. A konzorciumot az American Express Company, a JCB Co., a MasterCard International és a Visa International hozta létre. Az új szervezet igazgatótanácsa a mobiltávközlési, a technológiai és a pénzügyi iparág vezető képviselőiből áll.
Tekintve, hogy az összes e-kereskedelmi fizetés 93%-a bankkártyával történik (Gartner Group, 2001), a Mobil Fizetési Fórum leginkább erre a típusú fizetésre koncentrál, de más kulcsfontosságú területeket is érint, mint például a rendszerek közötti átjárhatóság, a jelszó, a kártyabirtokos azonosítása és a kódolási módszerek kérdései.

A Mobil Fizetési Fórum célja, hogy széles körű, iparközi kooperációt valósítson meg. Ez lesz az egyetlen olyan ipari konzorcium, amely tagjai közt tudhatja az m-kereskedelem főbb szereplőit, akik a mobilfizetési rendszerek gyakorlati fejlesztésén dolgoznak. Az újonnan létrejövő szövetség megkönnyíti a különböző rendszerek és technológiák együttműködését, csökkenti az ipar töredezettségét, és stabil környezetet biztosít a beszállítók számára a termékek kidolgozásához. A fórum tagjai között lesznek pénzintézetek, telekommunikációs szolgáltatók, vezeték nélküli eszközök gyártói, kereskedők, tartalomszolgáltatók, szoftver- és hardverfejlesztők és beszállítók. A Mobil Fizetési Fórum kiegészíti más, olyan ipari konzorciumok munkáját, mint például a MeT, a Mobey Forum és a WAP Forum E-kereskedelem szakértői csoportja.

A Mobil Fizetési Fórum elsősorban technikai bizottságán keresztül valósítja meg elképzeléseit. A bizottság megvitatja és kidolgozza az m-kereskedelmi fizetések számára szükséges előírásokat, a fehér könyvet (white papers), az esettanulmányokat (red books) és a technikai specifikációkat. Az első év középpontjában a kártyabirtokos azonosítása, a biztonságot növelő eszközök, a szállítás biztonsága, a felhasználók kényelme és a használhatóság áll.

A Mobil Fizetési Fórum kétféle tagságból áll, a jelentkezők lehetnek fő- vagy társult tagok. A fórum nonprofit szervezet, amelyet az Egyesült Államok Delaware államában jegyeztek be.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50