Portálszoftver-értékesítésbe kezd az Axis

MTI Sajtóadatbank, 2001. november 15. 12:30
Az Axis Számítástechnikai Kft. kereskedelmi és marketing-megállapodást kötött a portálszoftvereket fejlesztő és információs brókertevékenységet is ellátó francia Mediapps céggel - közölte Dénes László, az Axis ügyvezető igazgatója szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
A megállapodás értelmében az Axis Magyarországon értékesíti a francia cég Net.Portal szoftvercsaládját, valamint közvetíti a Mediapps.Net-en keresztül elérhető több tízezer rendszerezett információs csatornát.

A megállapodással összefüggésben Dénes László kifejtette: azért is egyeztek meg a francia céggel, mert úgy vélik, hogy potenciális ügyfeleik az interneten is egyre inkább a testre szabott informatikai szolgáltatásokat keresik.

Az MTI érdeklődésére Kárpáti Zoltán, üzletág-igazgató elmondta: az Axis arra törekszik, hogy közreműködésével a Mediapps Magyarországon is megállapodjon hírszolgáltatókkal, így például a Magyar Távirati Iroda Rt.-vel és médiaszereplőkkel. Ha ez megvalósul, akkor a Mediapps.Net előfizetői ezen csatornák híreit is olvashatják.

Az üzletág-igazgató úgy vélte, hogy az idén közvetítésükkel legalább két üzletet fog kötni a Mediapps, s ezek összege 10 millió forint körül lesz. Kárpáti Zoltán szerint jövőre már több mint 50 üzlet kötésére lesz lehetőségük, amelyeknek értéke egyenként átlagosan eléri a 3 millió forintot.

Korábban az Axis nyilvánosságra hozta, hogy idei konszolidált árbevétele várhatóan meghaladja az 1 milliárd forintot. A társaság az elmúlt évben 850 millió forint bevételt ért el.

Kulcsszavak: +céginfo Axis onlineszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50