Megjelent az Xbox!

"A videojátékok jövője a mai nappal kezdődik"

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. november 15. 22:59
Az USA-ban mától több mint tizenötezer viszonteladónál kapható a Microsoft Magyarországon és Mexikóban gyártott Xbox elnevezésű videojáték-konzolja, mely új fejezetet nyit a szórakoztató-elektronika világában. A 299 dollárért kapható konzol eddig nem látott audiovizuális élményeket ígér felhasználóinak, hihetetlenül valósághű, mozifilmszerű grafikus teljesítményével.
"A videojátékok jövője a mai nappal kezdődik, mégpedig az Xbox-szal!" -mondta Bill Gates, a Microsoft elnöke. "Az Xbox megjelenése a digitális szórakoztatóipari forradalom megvalósítását célul kitűző stratégiánk meghatározó állomása. Következő generációs interaktív szórakozás az otthonokban! Ez az, amire az emberek vágynak, s a Microsoft innovatív fejlesztéseivel ezen igény kielégítésén fáradozik. Most azonban csak annyit tudok mondani: az Xbox egyszerűen fantasztikus" - nyilatkozta Gates.

"Partnereinkkel olyan konzolt építettünk, mely gyökeresen megváltoztatja az emberek gondolkodását a videojátékokról" - mondta Robbie Bach, az Xboxért felelős Microsoft-divízió vezetője.

Az Xbox megjelenésének hetén 19 Xboxra fejlesztett játék kerül a boltokba, melyek közül a legnagyobb sláger minden bizonnyal a "Halo(tm)" című hollywood- mozifilm alapján készült akciójáték, az "NFL(tm) Fever 2002" c. football-, a "Project Gotham Racing(tm)" c. autós játék, valamint az "Oddworld: Munch's Oddysee(tm)" lesznek. Ez utóbbi játékprogramról alkotói azt nyilatkozták, más konzolra egyszerűen lehetetlen lett volna megalkotni. A "Dead or Alive 3(tm)" a harci játékok kedvelői számára lesz megunhatatlan újdonság.

A karácsonyi bevásárlószezon kezdete előtt még 10-15 csúcsminőségű játék megjelenésére lehet számítani. Továbbiak pedig jelenleg is fejlesztés alatt állnak a legnevesebb stúdiók (Electronic Arts, Sega of America, Konami of America Inc., Activision Inc., Namco Ltd.) műhelyeiben.

Xbox Online

Az elkövetkezendő hónapokban online közösség is nyílik az Xbox-imádók számára, ahol a játékosok minden képzeletet túlszárnyaló, lenyűgöző játékélmények birtokosaivá válhatnak. A beépített merevlemez, valamint a beágyazott Ethernet-port (mely szélessávú internetelérést tesz lehetővé) a nappalikat egyetlen - az egész bolygót átívelő - játéktér részesévé teszi. Az online képességnek köszönhetően a játékosok az otthoni fotelből kényelmesen hozzáférhetnek az egyes játékok újabb szintjeihez, kedvenc játékaik újabb karaktereivel ismerkedhetnek meg, sőt vadonatúj játékokat is játszhatnak.

"Csak az Xbox rendelkezik e beépített képességekkel, ha úgy tetszik, ez a mi titkos fegyverünk!" - mondta Robbie Bach. A szélessávú szolgáltatások 2002 nyarától lesznek elérhetőek.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50