Elektronikus Magyarország portálrendszer és a Tudásáruház

OTS - Cégvonal, 2001. november 19. 08:44
Elektronikus Magyarország néven, http://www.e-mo.hu webcímen, megkezdte működését november 15-től Magyarország új portálrendszere, amelyen négy magyar intelligens régió, öt intelligens megye, öt intelligens kistérség, négy intelligens város és több intelligens település közös információs és kommunikációs központja található.
Magyarország összes megyéjének már kétharmadában elkészült a térségi információs társadalom fejlesztési stratégiája és operatív programja. Az e-mo portált nemzetközi sajtókonferencián 2001. november 21-én délelőtt 10 órakor mutatják be Budapesten, a Pallas Páholyban.

Az e-mo portálon az intelligens térségek mellett önálló portálja lesz az ipari parkoknak, a klasztereknek, az e-közigazgatásnak, az e-gazdaságnak, az intelligens civil társadalomnak, az ifjúságnak, a szociális ügyeknek és más tevékenységi köröknek.

Ezen a portálrendszeren jön létre Közép-Európa és Magyarország első internetes Tudásáruháza, amelyen 2002 közepéig mintegy ötszáz tudós, fejlesztő és feltaláló tudásanyaga vásárolható meg.

A Tudásáruházban szereplő szakemberek mindegyike saját honlapot nyithat a következő hetekben. A Tudásáruházhoz kapcsolódik a 2002 januárjától elérhető Találmány-piactér.

Az e-mo portálrendszernek fokozatosan megszületik az angol nyelvű verziója, hiszen ezen mutatják be az európai régiókat, az Európai Unió információs társadalom stratégiáit, az európai információs társadalom projekteket.

Az e-mo portálrendszert segíti a technológiai parkok fejlesztését segítő Incopark konzorcium és az intelligens tartalomszolgáltatásokra szerveződött Tudás-völgy virtuális vállalat.

A portálrendszer szakmai koordinátora a Stratégiakutató Intézet Kht., amely az e-mo portál és a Tudásáruház működéséhez 2000 decemberében támogatást kapott a MEH Informatikai Kormánybiztosságától (Hírközlési Felügyelettől).

Az e-mo informatikai portálfejlesztője és működtetője az Offers Hungary Kft. Az e-mo portál szerkesztősége Budaörsön az Ipari és Technológiai Parkban működik, mert ennek tudományparkká válásában szorosan együttműködnek.

A portál hosszú távú célja, hogy Magyarországon az információs társadalom fejlesztésének, az új tudások bemutatásának a legismertebb és legtöbbek által használt internetes felülete legyen, egyben folyamatosan e-kaput kívánnak teremteni az Európai Unió felé is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05