Párizsba kalauzol az új e-útikönyv

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. november 22. 08:51
Az olvasók számára viszonylag kevés előnnyel büszkélkedhettek az eddig megjelent elektronikus könyvek a jól bevált, megszokott nyomtatott könyvekhez képest. Mégis, most talán első alkalommal állíthatjuk: Bajomi-Lázár Dávid nagy sikerű Párizs útikönyvének e-book változata, amelyet a Magyar E-KönyvKiadó és Áruház (MEKKA) alakított át és publikálta webáruházában (www.mekka.hu), számos olyan tulajdonsággal bír, amely a tartalom használati értékét magasabb szintre emeli, mint papírtársáét.
A rendkívül hasznos és gyakorlatias megközelítéssel készült elektronikus útikönyv linkek tucatjait kínálja, amelyek közvetlen elérést biztosítanak pl. az Air France honlapjára, ahol megtekinthető az aktuális menetrend, helyfoglalást lehet végezni; ugyanígy múzeumok, éttermek, szállodák honlapjaira is ellátogathatunk már az utazás tervezésekor.

A könyvhöz saját készítésű térképmelléklet is tartozik, ahol egy egérkattintással megtalálhatjuk, hogyan juthatunk el a meglátogatni kívánt helyre. A térképrészletek akár nagyíthatóak is – az e-könyv olvasásához szükséges olvasóprogram egyik beépített funkciója ezt lehetővé teszi, akárcsak a 90 fokkal elfordított oldalmegjelenítést is, így notebookot használva akár kinyitott könyvként is olvashatjuk az elektronikus útikönyvet.

A jelenlegi Párizs e-útikönyv PC-n és notebookon olvasható, azonban hamarosan elkészül palmtopokon használható, ún. mobil e-könyv változata is. Így már teljes mozgási szabadsággal barangolhatunk Párizs utcáin, zsebünkben egy kisebb könyvtárnyi információt hordozó magyar nyelvű útikönyvvel.

Kulcsszavak: e-book

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50