Javához fejlesztett szerver és tartalomletöltő szolgáltatások

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. november 26. 22:10
A Nokia bemutatta a Nokia Delivery Servert (kiszolgálószerver), amely olyan szolgáltatók számára készült, melyek tartalom, például Java alkalmazások, játékok, videorészletek és képek letöltését lehetővé tevő szolgáltatásokat szeretnének előfizetőiknek biztosítani. Az új letöltési megoldás egyszerűen telepíthető a szolgáltató már létező platformkörnyezetébe. A Nokia kiszolgálószerver a szolgáltatók számára 2001 utolsó negyedévében lesz elérhető.
A nyílt és szabványosított technológiákra épített Nokia kiszolgálószerver internet-, WAP- és Java-képes mobileszközök széles skálája számára kínál tartalomletöltési támogatást.

„A letöltési szolgáltatásokat jellemző azonnali hozzáférés, testreszabhatóság és a tartalmak tárolásának lehetősége rendkívül vonzóvá teszi azokat a fogyasztók számára. A Nokia kiszolgálószerver a tartalomletöltő szolgáltatások iránti igényre válaszol. A kiszolgálószerver a szolgáltatóknak emellett új üzleti modell létrehozására, a bevételi források bővítésére, valamint szolgáltatásaik megkülönböztetésére kínál lehetőséget. A Nokia becslései szerint a vállalat 2002 végéig 50 millió Javat támogató mobileszközt szállít. Ez pedig a szolgáltatók számára a rendkívül vonzó tartalomszolgáltatások létrehozásának eddig még nem látott lehetőségét teremti meg” - mondta Niklas Savander, a Nokia mobilszoftverrészlegének alelnöke.

A Nokia kiszolgálószerver végponttól végpontig terjedő tartalomletöltési megoldást kínál: megoldja a csatlakozást, kiválasztja a mobilkészülék számára megfelelő tartalmat, megbízható letöltést garantál, és ellenőrzi a fizetendő díjat. A Nokia kiszolgálószerver felhasználóazonosító mechanizmusai és sokféle számlázási interfésze a központi tartalomelosztástól a szolgáltatások alkalomszerű biztosításáig az üzleti modellek széles skáláját támogatja.

A Nokia kiszolgálószerver számos kiszolgálómechanizmus és tartalomtípus, így MIDP Java alkalmazások, képfájlok, képernyőkímélők és zene kezelésére lesz képes. A szerver emellett a kívánt tartalom letöltésénél a mobilkészülék fajtáját is képes figyelembe venni, így az előfizető a mobiltelefonjának leginkább megfelelő letölthető tartalmat kapja.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50