Palm, ha mondom, segít a gondon

Kollár Csaba, 2001. november 27. 20:06
Akár a címbeli szöveg is jelmondata lehetne az Palm kézieszközeinek, mivel az utóbbi időben egyre több gyors egészségügyi beavatkozásnál használják az orvosok a Palmokat a gyors információk kiértékelésére.
A kézieszközökre kifejlesztett elektronikus adatfeldolgozó rendszerek segítségével csökkenthető a papírmunka, idő takarítható meg, és így többet tud a beteggel foglalkozni az orvos és az egészségügyi személyzet.

A gyógyító munkában a Palm kéziszámítógépeit leggyakrabban az adatok gyors gyűjtésére, illetve megjelenítésére használják. A Penn State-i Applied Research Laboratory kutatói olyan szoftvereket fejlesztettek ki, melyek Palmokon futnak, és az adatok rögzítésén és megjelenítésén túl a gyógyítás informatikai háttérfolyamataiban is kiveszik a részüket; akár a mentőautók személyzete is képes információkat küldeni a korháznak a sérült állapotát illetően.

A szoftver képes feldolgozni a megfelelő – kiegészítő – hardvereszközökkel az emberi test különféle jelzéseit; a pulzusszámot, a vérnyomást, vagy az EKG görbéket. Ezek az adatok aztán vezeték nélküli kapcsolat segítségével egyaránt továbbíthatók a kórházba, vagy infrakapcsolat segítségével a nyomtatóra.

A Palm hivatalos közleményében kihangsúlyozza, hogy “büszkék vagyunk arra, hogy eszközeinket nem csak a menedzserek használják az üzleti életben, hanem az orvosok is az emberi életek mentésében. A Palmra kifejlesztett szoftverekkel és hardvereszközökkel együtt olyan készüléket adhatunk a gyakorló orvosok kezébe, mely megbízhatóan, gyorsan képes támogatni annak munkáját.”

Kulcsszavak: pda Palm

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09