Virtuális utazási iroda PannonW@P-on

Kollár Csaba, 2001. november 28. 21:26
2001. november 29-én, 12 órától a Travelsoft Online szoftverház elindítja Magyarország első komplex m-commerce szolgáltatását, a TravelOnline-t, mely a Pannon GSM közreműködésével, elsőként a PannonW@P-on keresztül érhető el.
A TravelSoft Online által kifejlesztett alkalmazás révén WAP-os telefonunkon keresztül bármikor beléphetünk egy virtuális utazási irodába, ahol repülőjegyet és szállást foglalhatunk, autót bérelhetünk vagy utasbiztosítást köthetünk � és mindezt akár azonnal, online ki is fizethetjük.

A TravelOnline szolgáltatás valós piaci igényekre kínál választ: az Ericsson Business Consulting által Magyarországon végzett felmérésében a megkérdezettek 73 százaléka szorgalmazta a WAP-os utazási szolgáltatások, ezen belül is az online jegyfoglalás és �vásárlás lehetőségének megteremtését.

A TravelOnline minden szempontból úgy működik, mint egy valóságos utazási iroda. A legtöbb online helyfoglalási rendszertől eltérően közvetlenül a világ minden utazásszervezője által használt számítógépes helyfoglalási rendszerhez (CRS) egyikéhez, az Amadeushoz kapcsolódik, így a foglalások automatikusan és azonnal megjelennek a nemzetközi adatbázisban. A logikusan felépített menürendszer segítségével az utazni vágyók részletes információt kaphatnak az igényeiknek megfelelő, rendelkezésre álló repülőjáratokról, szállodai szobákról vagy utasbiztosításokról.

A portál minőségi szolgáltatásait a Vista Utazási Központ és a Winterthur Biztosító Rt., míg Magyarország első WAP hitelkártyás fizető felületét az Inter-Európa Bank Rt. biztosítja, melyek WAP alapú rendszereit jelen együttműködésben a TravelSoft Online szoftverház az Ericsson tanácsadásával fejlesztette ki. A szolgáltatás biztonságáról a Pannon GSM gondoskodik.

A PannonW@P újdonsága mindemellett számos olyan kényelmi funkcióval is rendelkezik, amely a hagyományos vásárlásnál is jóval egyszerűbbé és kényelmesebbé teszi használatát. A rendszer legelső használatakor az ügyfél felhasználói nevet és négyjegyű PIN-kódot kap, így a későbbiek során nem szükséges minden alkalommal ismételten megadnia személyi adatait. A regisztrációs adatokat, valamint a foglalás tényét és részleteit a rendszer SMS-ben és e-mailben egyaránt visszaigazolja. Ugyancsak újdonság, hogy a TravelOnline nem csak WAP-on, hanem hagyományos internetes felületen is hozzáférhető, így, mivel a két rendszer teljes mértékben átjárható, a világ bármely pontján ellenőrizhetjük foglalásainkat vagy éppen újakat kezdeményezhetünk.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05