Régi telefonok új szerepkörben

Kollár Csaba, 2001. november 30. 21:00
Az idős, beteg hölgyek Amerika egyes területein ingyen kapnak használt, még működőképes mobiltelefonokat, hogy szükség esetén azonnal hívni tudják az elsősegélyvonalat.
A LA Times tudósítása szerint a Call to Protect (Telefonálj a védelemért) nevű kampány néhány évvel ezelőtt indult azzal a céllal, hogy az idősebb, többnyire hölgylakosságnak tanácsokkal és konkrét megoldásokkal szolgáljon, ha esetleg bajba kerülnének. A kampány e mellett több mint 30 ezer még használható mobiltelefont gyűjtött össze, melyeket aztán az idős emberek között osztottak szét. A kampányban közreműködött többek között a National Coalition Against Domestic Violence (Nemzeti egység az országon belüli erőszak ellen), a Motorola, valamint a Wireless Foundation.

„Sajnos egyre gyakrabban fordul elő, hogy a hölgyek olyan szituációban találják magukat, amikor már nem tudnak elmenekülni, s egyetlen megoldásuk marad, a lehető leggyorsabban segítséget hívni” – mondta nyilatkozatában Robin Sax Katzenstein, a Beverly Hills-i Stop the Abuse Against Families Foundation (Állítsuk meg a családok elleni erőszakot alapítvány) elnökhelyettese, aki szervezetével együtt szintén aktívan részt vett az akcióban. „A segítséghíváskor még a legegyszerűbb mobiltelefon is hatásos lehet” – folytatta gondolatait Katzenstein.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50