Részvénytársasággá alakult a megújult Kirowski

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. december 4. 14:15
Új szervezeti felépítés, új cégforma és új weboldal - 2001 legvégén jelentős átalakuláson ment keresztül a Kirowski, a magyarországi interaktív piac egyik vezető vállalata.
A részvénytársasággá alakulással a cég az 1999-ben megfogalmazott stratégia által kijelölt folyamat egy újabb lépését tudhatja maga mögött. Az elmúlt két évben a fókusz az online marketing valamint az üzleti célú webintegrációs szolgáltatások piacán volt, így a vállalat belső képességeit is ennek megfelelően fejlesztette. Mára lehetővé vált az új működési modell bevezetése, amely letisztult, könnyen átlátható struktúrával párosul.

Az új szervezeti felépítés alapjául az ügyfelek jellemző igényeire megoldást kínáló szolgáltatáscsoportok mentén szerveződött üzletágak szolgálnak. A hat divízió - Interactive Marketing, Digital Media, E-business, Technology, Vision és New Medium - kompetens szakmai vezetők irányításával, közös márkanév alatt, önálló üzleti tervek alapján kezdte meg működését.

A 20 millió forintos alaptőkével létrejött új vállalat tulajdonosi köre nem változott, részvényeit továbbra is teljes egészében magyar magánszemélyek - a cég alapítói és irányítói - birtokolják. A vezető állású munkatársak a közeljövőben induló részvényopciós program keretében szerezhetnek tulajdonrészt a társaságban.

Az alapítása óta eltelt öt évben bevételeit és alkalmazottainak számát tekintve is évi 100%-os növekedési ütemet felmutató cég forgalma az elmúlt két évben megközelítőleg a 12-szeresére emelkedett, miközben a vállalat folyamatosan nyereséges volt.

Míg az auditált árbevétel tavaly összesen 225 millió forint volt, az idei év első fele már 345 millió forintos forgalmat hozott a Kirowskinak. A második féléves bevétellel együtt a teljes 2001-es bevétel várhatóan meghaladja majd a 700 milliót forintot.

Az elmúlt három év során elért 519 százalékos növekedési indexe a teljes közép-európai térségben a tizenegyedik helyre kvalifikálta a Kirowskit az árbevételeiket legdinamikusabban növelő technológiai vállalatok között a Deloitte & Touche legfrissebb "Fast 50" felmérésén. A magyarországi IT-szektor szereplői között a negyedik helyet foglalja el a cég.

A 2001-es adatok ismeretében valószínűsíthető, hogy a hazai interaktív piac meghatározó szereplője a jövő évben is hasonlóan kiemelkedő pozíciót foglalhat majd el a régió magántulajdonban lévő informatikai cégeit rangsoroló listán.

A Kirowski Rt. az interaktív hirdetési piacon is őrzi kiemelkedő pozícióját: tevékenységével az első félév adatai alapján 15-20 %-os piaci részesedést tudhat magáénak a listaáron számítva több mint 1 milliárdos online ügynökségi piacon.

A cég a szervezeti változások bejelentésével egyidejűleg mutatta be új, gazdag tartalmú és ergonomikus design-megoldásokban gazdag weboldalát is. A www.kirowski.com címen elérhető site - reflektálva a nyitott, transzparens, tudásalapú szervezet filozófiájára - felhasználóbarát módon orientálja az érdeklődőket (megrendelőket, újságírókat) a számukra releváns információkhoz.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09