Elkészült a BSA támogatású szoftvernyilvántartó

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. december 7. 10:27
Sebők Erzsébet, a BSA Magyarország főtitkára sajtótájékoztató keretében mutatta be a BSA Szoftvernyilvántartó használatát. A kiadvány minden gazdálkodó szervezet számára ajánlott, hiszen olyan segédeszköz, amellyel a vállalat a számviteli és egyéb előírásoknak megfelelő szoftver-nyilvántartást tud vezetni.
A kiadvány egyszerű, átlátható, tervezhető és könnyű kezelni. Segítségével bármely vállalat szoftvergazdálkodása könnyen áttekinthető és ellenőrizhető lesz, egyúttal jelentősen csökkenthetőek az illegális szoftverhasználatból származó jogi kockázatok.

Balogh István r. ezredes, az ORFK osztályvezetője szintén a Szoftvernyilvántartó használata mellett foglalt állást. Mint ismeretes, a területileg illetékes rendőrkapitányságok nyomoznak az illegális szoftverfelhasználások ügyében. A rendőrség munkáját is nagyban segíti a kiadvány, hiszen segítségével az ellenőrzések ideje jelentősen lerövidíthető, nincs mindig szükség a szoftverek fizikai megjelenítésére, hanem az összesített táblázatok segítségével könnyedén és hamarabb lezajlik a vizsgálat. Mivel a rendőrség az idén illegális szoftverhasználat alapos gyanúja miatt már több száz cégnél tartott házkutatást, így mostanra az új nyilvántartó iránti igény felerősödött.

A Szoftvernyilvántartó 2001.december 12-től kapható a mellékelt listán felsorolt könyvesboltokban. Ajánlott kiskereskedelmi ára 4990 Ft. A forgalmazó Computer Books Kft (1126 Budapest, Tartsay Vilmos u.12) tárgyalásokat folytat a terjesztési hálózat kiszélesítéséről. A könnyebb használat érdekében a táblázatok a BSA honlapjáról is letölthetőek és a későbbiekben előforduló változások is megtalálhatóak lesznek a honlapon (www.bsa.hu). Az érdeklődők további információt kaphatnak a BSA hotline vonalán: (80) 272 000.

Könyvesboltok:

•Műszaki Könyváruház (Bp.VII. Liszt.F.tér 9.)

•Fókusz Könyváruház )Bp.VII. Rákóczi út 14.)

•Chip Könyvesbolt (Bp. XIII. Visegrádi u.11.)

•Libri Mammut II. Könyvesbolt (Bp. II. Széna tér)

•Technika Könyvesbolt (Bp. XI. Bartók B. út 15.)

•ComputerBooks Kiadó (Bp. XII. Tartsay V.u. 12.)

•Vidéken a Bibliofil Könyvesboltokban

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05