Az év internetes bankja

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. december 8. 11:10
Az Index.hu Rt., a Nemzetközi Bankárképző Központ és a Hewlett-Packard Magyarország Kft. pályázatán az OTP Bank nyerte el „Az év internetes bankja Magyarországon 2001” címet.
A pályázaton az összesen 10 hazai internetes bankolási lehetőséggel rendelkező pénzintézet közül 6 vett részt: a CIB Bank, a Citibank, HBW Expressz Takarékszövetkezet, az Inter-Európa Bank, a Kereskedelmi és Hitelbank, valamint az OTP Bank. A kiírás kizárólag az internetes lakossági szolgáltatásokra vonatkozott.

A szakértőkből álló zsűri több kategóriában is osztott különdíjakat: "A legígéretesebb internetes bank" különdíjat a nyerte el, a "A legjobb technikai környezet" különdíjat a HBW Express Takarékszövetkezet kapta.

A beérkezett pályázatokat öttagú zsűri bírálta el: dr. Kupa Mihály, elnök, országgyűlési képviselő, volt pénzügyminiszter, dr. Csepi Lajos, az Index.hu Rt. vezérigazgatója, dr. Király Júlia, a Nemzetközi Bankárképző Központ vezérigazgatója, Plájás Gábor, a Hewlett-Packard Magyarország Kft. vezető tanácsadója és Uj Péter, az Index főszerkesztője.

A zsűri több szempontból is értékelte a beérkezett pályázati anyagokat. Vizsgálta a potenciális ügyfél felhasználóvá válásának körülményeit, a felhasználói felület kezelhetőségét és designját, a kínált szolgáltatások jellemzőit, a technikai kivitelezést valamint a műveletek biztonságát is.

Plájás Gábor, a HP vezető konzulense szerint az értékelt megoldások döntő többsége magas színvonalú, megbízható technológiai háttérről, ill. rendszerműködésről tett tanúbizonyságot: „a pályázati anyagok elbírálásánál fontos szerepet játszott a megfelelő színtű informatikai és biztonsági környezet, hiszen a banki termékek és tranzakciók `webesítésével’, a szolgáltatások széles körű bővítésével, ill. az ügyfelek számának növekedésével folyamatosan erősödik a külső beavatkozások, támadások veszélye. Mivel az ügyfelek egyik legféltettebb értékéről, a pénzről van szó, ezért az igazi bizalmat számukra csak egy stabilan működő, megfelelő védelemmel és műszaki megoldásokkal kialakított rendszer jelentheti.” - mondta Plájás.

A győztes OTPdirekt minden olyan internetes szolgáltatással rendelkezik, amely egy lakossági folyószámlához, illetve kártyához kapcsolódhat. A bank járulékos szolgáltatásai között virtuális bankkártyát is kínál, emellett számos kedvezményt nyújt az új felhasználóknak. Ilyen például a díjmentes szolgáltatás és az ingyenes internet-hozzáférés a kezdeti időszakra. Az internetes szolgáltatásokat a pályázó láthatóan stratégiai fontosságú irányként kezeli. A győztes egy évig használhatja „Az év internetes bankja Magyarországon 2001” címet.

A „Legígéretesebb internetes bank” címmel díjazott CIB Bank szolgáltatásáé a legkompaktabb felület és a legkellemesebb felhasználói környezet: a menük felépítése logikus, könnyen áttekinthető, minden alapvető szolgáltatás egyszerűen elérhető. A bank ügyfélszolgálata gyors, rugalmas.

A „Legjobb technikai környezet” különdíjat elnyerő HBW Express megoldása teljesen platformfüggetlen, technológiája egyszerű, műszaki szempontok alapján kiemelkedőnek mondható. Széles szolgáltatásválasztéka mellett kiváló automatizálási lehetőségeket is kínál: rendszeresített átutalásokra és partneradatbázis létesítésére is van lehetőség.

Minden benyújtott pályázatban találhatók egyedi megoldások, kiegészítő szolgáltatások: a K&H Bank virtuális kártyája és a mobiltelefonos alkalmazásokhoz való kapcsolódás kiváló lehetőség a lakossági ügyfelek számára. A Citibank szolgáltatása teljesen platform- és böngészőfüggetlen, stabil alapszolgáltatás-készlettel rendelkezik. Az Inter-Európa Bank jelenlegi stabil, kliens alapú rendszere biztos kiindulópont a hamarosan bevezetésre kerülő új, böngésző alapú szolgáltatáshoz.

A benyújtott pályázati anyagok kivonata az Index.hu tematikus mellékletében elérhető (http://index.hu/bank).

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50