Hatan pályázhatnak az online turisztikai informatikai rendszerre

MTI Sajtóadatbank, 2001. december 11. 09:00
Hat cég indulhat a Magyar Turizmus Rt. által az online turisztikai informatikai rendszer megvalósítására kiírt közbeszerzési pályázaton.
A kiválasztott cégek a Compaq Computer Magyarország Kft., a MÁV Informatikai Rt., az IQSOFT Rt., a Kopint Datorg Rt. és a Hewlett Packard Magyarország Kft. konzorciuma, az E-Group Rt. valamint a Webigen Rt.

Az első körben a nyílt pályázati felhívás anyagát több mint 50 érdeklődő vitte el, közülük 21-en nyújtottak be pályázatot. A bíráló bizottság 3 pályázatot formai hiba miatt kényszerült elutasítani, így 18 jelentkezőből választotta ki azokat, akiket az MT Rt. meghívott a pályázat második, tárgyalásos szakaszakára.

Az MT Rt. a Széchenyi-terv keretében 200 millió forintos program eredményeként kívánja - jelenlegi adatbázisának korszerűsítése mellett - Magyarországot, mint turisztikai desztinációt az interneten a mai kor igényeinek és lehetőségeinek megfelelően megjeleníteni. A projekt a tervek szerint 2002 tavaszán indul.

Az online informatikai rendszer megvalósítására tett konkrét javaslatokat december 21-éig kell kidolgozniuk a pályázóknak, ezek alapján 2002. január 4-én kezdődnek kivitelező kiválasztását célzó tárgyalások a résztvevőkkel. Az online rendszer tartalmi koncepcióját az MT Rt. már kidolgozta, a jelentkezőktől a rendszer kivitelezésének műszaki-informatikai tartalmára várnak megoldási javaslatokat.

A közlemény szerint az elkövetkező hetekben a szakmai szervezetekkel egyeztetik az elképzeléseket, a rendszerhez való csatlakozás lehetőségeit. Ugyanakkor valamennyi magyarországi szállásadónak, több mint 3 ezer helyre kérdőívet küldtek ki, amelyben internethasználati szokásaikat, jövőbeni igényeiket mérik fel. A már bejelentett tervek szerint ugyanis a Gazdasági Minisztérium a jövő év tavaszán pályázatot ír ki kis- és középvállalkozók számára a rendszerhez való csatlakozás segítésére, számítógépek vásárlására.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05