Banki e-learning megoldást szállít a Synergon

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. december 13. 18:03
A Synergon Informatika Rt. az elmúlt időszakban több megrendelést kapott e-learning rendszer kivitelezésére, e-learninges tananyag fejlesztésére. Egyre több vállalkozás ismeri fel az e-learning gazdaságosságát, melyet a Raiffeisen és K&H bankok megrendelései is bizonyítanak. A két projekt együttes értéke megközelíti a 30 millió forintot.
Raiffeisen Bank: áttérés e-learningre

A Synergon Education, a Synergon oktatási igazgatósága nyerte el a Raiffeisen Bank Rt. távoktatás bevezetésére kiírt pályázatát, amely a bank már meglévő oktatási rendszeréhez igazodva növeli a képzés hatékonyságát. A pályázat kiírásánál a bank meghatározónak tekintette a komplexitást, a megfelelő technológiai bázis kiválasztását, az e-learning módszertan megismertetését a jövőbeni felhasználókkal, a bank tanrendjébe illeszthető tananyagvásárlást és -fejlesztést, a belső tananyagfejlesztők képzését, az üzemeltetést és a tanácsadást.

A Raiffeisen Bank teljes oktatási rendszerét szeretné kiegészíteni és teljessé tenni e-learninges oktatási formával, így a Synergon első lépésben a SyneduTM szolgáltatáscsomag részeként teljes e-learning auditot készített. Az audit során felmérte, hogy a bank informatikai rendszerét milyen módon kell fejleszteni, hogy alkalmazottak képesek legyenek bekapcsolódni az e-learning rendszerbe, illetve személyi oldalról szintén megvizsgálták, hogy a bank milyen tananyagokat használ, azokat milyen módon lehet e-learninges módszerre átültetni, valamint a rendszer bevezetése hogyan illeszthető a Raiffeisen szervezeti kultúrájába.

Az audit eredményeként telepítették a Lotus LearningSpace keretrendszert és a megjelenítésért felelős médiaszervert. A LearningSpace implementációs projekt - a tesztelést követően - hamarosan elindul, igazodva a bank 2002 évi oktatási rendjéhez. A tananyagfejlesztés jelenleg folyik a bank munkatársaival közösen, melyben a Raiffeisen Bank alkalmazottaink bankszakmai és alapinformatikai képzése valósul meg.

Lotus Notes oktatás e-learninggel

Hasonlóan sikeres e-learning együttműködés jött létre a Kereskedelmi és Hitelbank Rt-vel (K&H). A K&H még a 2001. év első felében kiírt pályázatát “Lotus Notes elektronikus oktatóanyag” tárgyban szintén a Synergon nyerte el. A projekt lényege, hogy a bank a Lotus Notes egy magasabb verziójára vált és az oktatás a két verzió közötti különbség áthidalását segíti. A tender megnyerése után a Synergon tanácsadói a K&H munkatársaival közösen elvégezték a tananyagfejlesztés forgatókönyvének összeállítását és a tananyag banki igényekhez való testre szabását, valamint a rendszerbe való beillesztésüket.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09