Biztató jövőkép a mobilpiacon

Kollár Csaba, 2001. december 16. 22:15
Az Analysys piackutató cég felmérése szerint Nyugat-Európában 2006-ra több mint 110 millió GPRS-kompatibilis telefon tulajdonos lesz.
Független elemzők rámutatnak arra, hogy ha az előrejelzések igazak lesznek, akkor a borongós, pesszimista 2001-es esztendő után biztos és gyors fejlődés várható a mobilpiacon.

A tanulmány – többek között – azt állítja, hogy az üzletemberek lesznek az elsők, akik a GPRS-szolgáltatásokat igénybe fogják venni. A szervezeti intranet és az e-mail ugyanis azok számára is elérhetővé válik általa, akik gyakran üzleti úton vannak.

A tanulmány arra is kitér, hogy eltérések lesznek az egyes földrészek között is. Állításuk szerint amennyire biztos az európai GPRS jövője, annyira bizonytalan az amerikaié. Ott ugyanis a számos szabvány (TDMA, CDMA, GSM) miatt nehéz megvalósítani a zavarmentes fejlesztéseket. Jelenleg az operátoroknak csak egy szűk csoportja kínál hálózatfüggetlen szolgáltatásokat, annak ellenére, hogy mintegy 50 európai szolgáltatónál már megtalálható a GPRS. Számos fejlesztő annak érdekében, hogy népszerűsítse a GPRS-t, egy bizonyos ideig ingyen kínálja. Ugyanakkor – gondolják a tanulmány szerzői – az igazi áttörés akkor következik majd be a GPRS területén, ha az operátorok összehangoltan jelennek meg szolgáltatásaikkal, fejlesztéseikkel.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50