Lengyelország - az ITI csoport megvette az RTL7 televíziót

MTI Sajtóadatbank, 2001. december 21. 09:27
A lengyel ITI Corporation megvásárolta a luxemburgi RTL médiacsoporthoz tartozó CLT-UFA cégtől az RTL7 lengyel kereskedelmi televíziócsatornát.
Az ITI licenszért folyamodott a lengyel Országos Rádió és Televízió Tanácshoz műholdas adásra, és azt tervezi, hogy a megszerzett csatornát a birtokában lévő TVN kereskedelmi televízió kettes műsoraként fogja üzemeltetni. Az adás megkezdésének időpontját és a programkeretet a csoport hamarosan nyilvánosságra hozza.

Az ITI csütörtöki közleményében nem tájékoztatott arról, hogy mennyit fizetett az RTL7-ért, viszont - ugyancsak részletek ismertetése nélkül - bejelentette, hogy tárgyalásokat kezdett a médiapiaci együttműködésről az egyik legnagyobb európai médiakonszernnel, a Bertelsmann csoporttal.

Az ITI Corporation a lengyel média- és szórakoztatópiacon tevékenykedik. Birtokában van a népszerű TVN televízió, valamint a TVN 24 hírcsatorna. Befektetéseket eszközölt a multiplex mozihálózatba, és megszerezte a legnépszerűbb lengyel internetes portál, az Onet.pl stratégiai részvénycsomagját is.

Kulcsszavak: televízió +céginfo RTL

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05