Liberty Alliance: növekvő tagság és iparági támogatottság

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. december 28. 09:46
A hálózati személyazonosság megállapítására szolgáló nyílt szabványok fejlesztésére és alkalmazására létrejött Liberty Alliance Project bejelentette, hogy további hét iparágvezető cég lépett be az alapító tagok sorába és delegál tagokat az igazgatótanácsba. A hét cég az American Express, az AOL Time Warner, a France Telecom, a General Motors, a Hewlett-Packard Company, a MasterCard International és egy nagy kereskedelmi bank.
A Szövetség korábbi alapítótagjai és az igazgatótanácsban résztvevő cégek: a Bell Canada, a Global Crossing, a Nokia, az NTT DoCoMo, az Openwave Systems, a RealNetworks, az RSA Security, a Sony Corporation, a Sun Microsystems, a United Airlines és a Vodafone.

A Szövetség bevezeti a „szponzorszintű” tagságot, amely teljes részvételt tesz lehetővé a Szövetség tevékenységeiben minden aktív szerepet vállalni kívánó cég számára.

„A iparágvezető tagvállalatok száma több tucatra emelkedett és több mint 3 ezer, a tagsággal kapcsolatos további információt kérő érdeklődő levelet kaptunk – a Liberty Alliance elérte a kritikus tömeget és mostanra vásárlók százmillióit képviseli” – jelentette ki Eric Dean, a Liberty Alliance igazgatótanácsának elnöke, a United Airlines informatikai igazgatója. Többek között az alábbi cégek jelezték érdeklődésüket: az ActivCard, az American Airlines, az Apache Software Foundation, a Bank of America, a Cingular Wireless, a Cisco Systems, a CollabNet, a Dun and Bradstreet, az eBay, az Entrust, a Fidelity Investments, a Gemplus, az i2, az Intuit, a Liberate Technologies, az O'Reilly and Associates, a Sabre, a Schlumberger, a Sprint, a Travelocity és a Verisign.

A Liberty Alliance Projectről

A Liberty Alliance Project (www.projectliberty.org) egy szövetség, melynek célja, hogy egy kereskedelmileg is életképes, nyílt, összekapcsolt, egypontos bejelentkezési és személyazonosság-hitelesítési szabványmegoldást hozzon létre a digitális gazdaságban minden olyan eszközhöz, amelyik az internetre kapcsolódik. A szövetség tagja lehet bármely kereskedelmi és nem kereskedelmi szervezet. A tagsággal kapcsolatos további információ a www.projectliberty.org címen olvasható, a Szövetség következő gyűlését januárban tartja.

Kulcsszavak: hálózat security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05