Ügyfélkapcsolati megoldások: SAP-KFKI Isys együttműködés

Fekete Gizella, 2002. január 3. 19:32
Az SAP Hungary Kft. és a KFKI Számítástechnikai Csoport tagja, a KFKI Isys 2001. decembertől együttműködési megállapodást kötött az SAP legújabb mySAP CRM 3.0 (Customer Relationship Management – ügyfélkapcsolatok kezelése) elnevezésű megoldásának közös marketing-, értékesítési és bevezetési tevékenységére. A közvetlenül az ügyfelektől érkező információk begyűjtésén, rendszerezésén és elemzésén keresztül az új megoldás lehetőséget kínál a vállalatoknak versenyképességük erősítésére az ügyfélkapcsolatok kezelésével szemben egyre magasabb követelményeket állító piacokon.
A KFKI Isys közel egy évtizedes tapasztalattal rendelkezik vállalatirányítási rendszerek bevezetésében. Ez idő alatt értékes ismereteket szerzett a különböző típusú vállalkozások üzleti folyamatairól, a vállalati működés során keletkezett adatok kezeléséről.

Mivel a vevőkkel, beszállítókkal való kapcsolattartás minősége, hatékonysága stratégiai kérdéssé vált a vállalatok számára, a KFKI Isys ügyfelei is megfelelni kívánnak a növekvő vevői elvárásoknak. Ezért egyre erősebben fogalmazódik meg az általuk forgalmazott és bevezetett vállalatirányítási rendszerek ügyfelek és szállítók irányába történő megnyitásának igénye. A mySAP CRM 3.0 az ügyféllel kapcsolatos valamennyi kapcsolatfelvételt tárolja, és adatbázisokat, elemzéseket hoz létre a kapott információkból. Ügyfélközpontú e-business megoldásként optimalizálja az ügyfeleket érintő üzleti folyamatokat, egységesen kezeli a különböző érintkezési csatornákat, összekapcsolja az egyes ügyfelekhez kötődő információkat, támogatja a marketing-, kereskedelemi, szolgáltatási területeket, és nagy hangsúlyt fektet az ügyfélközpontúságra. Segítségével könnyen nyomon követhetők az ügyfélkontaktusok, függetlenül attól, hogy az ügyfél telefonon, faxon, e-mailen vagy a honlapon keresztül lépett-e a céggel kapcsolatba.

Az SAP AG 2001-ben új szervezeti egységet alakított ki a szolgáltatási üzletágában Global Professional Services Organization néven. Az új üzleti egység - földrajzi helyzettől függetlenül - szorosan együtt dolgozik az SAP nemzetközi tanácsadó partnereivel, hogy segítséget nyújtson a legfontosabb ügyfeleknek bármely iparágban az elektronikus megoldások területén. Az SAP Hungary Kft. kezdeményezésének alapja a globális partnerprogram adaptációja, ennek keretében kötöttek megállapodást a KFKI Isysszel a kiemelt CRM partneri kapcsolat létrehozására. Az SAP Hungary Kft. olyan, itthon ismert és elismert rendszerintegrátor csoporttal kívánt együttműködni, amely rendelkezik a szükséges ismeretekkel az üzleti folyamatok és korszerű technológiák terén, illetve megfelelő iparági ismeretei és kapcsolatai vannak a termelő és szolgáltatási iparágak, illetve az államigazgatás területén.

Az SAP Hungary Kft. és a KFKI Isys által koordinált, de a teljes KFKI cégcsoportra kiterjedő együttműködés az online, mobil-, internetkereskedelem, call center (hívóközpontok), szervizszolgáltatás és marketinginformáció, valamint az analitikus CRM szolgáltatásokra is kiterjed.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50