Lotus Notes Mac OS X-hez

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. január 9. 13:30
Az IBM tulajdonában lévő Lotus Software bejelentette, hogy a Lotus Notes következő verziója (kódnevén "Rnext") támogatni fogja a Macintosh OS X operációs rendszert. Így mostantól már a legújabb Macintosh operációs rendszeren is használhatók lesznek a Lotus szoftverek együttműködési technológiái és szolgáltatásai.
A bejelentés révén a Macintosh platformon dolgozó több ezer Lotus-felhasználó több natív alkalmazást futtathat a meglévő Macintosh-környezetben, és kibővítheti az Apple rendszer levelezési és együttműködési lehetőségeit. A legfrissebb felmérések szerint a Lotus Notes a legalacsonyabb birtoklási összköltségű megoldás, így a Mac OS X rendszeren futtatható Lotus Notes Rnext verzióval csökkenthetők a levelezéshez és a csoportmunkához kapcsolódó támogatási és adminisztrációs költségek.

A Lotus Notes Rnext a Lotus Software együttműködési stratégiájának következő fázisát jelenti, amely a Lotus Notes R5 sikerére épül. A Lotus Notes Rnext cliens számos új szolgáltatással bővíti ki a meglévő együttműködési képességeket, javult például a felhasználói kezelőfelület, a levelezés, a naptár és az ütemezés, a hordozhatóság és a teljesítmény. A Mac OS X operációs rendszert támogató Lotus Notes Rnext példa a minőség folyamatos javítása, valamint a használat és a felügyelet könnyítése iránti elkötelezettségünknek, emellett segítségével mind a Lotus-, mind az Apple-felhasználók csökkenthetik az asztali gépek támogatásával és adminisztrációjával kapcsolatos költségeket.

Az IBM Lotus Software már régóta készít sikeres, több platformon futó üzleti megoldásokat. A Mac OS X operációs rendszeren futó Lotus Notes Rnext egy teljes értékű Lotus Notes ügyfél, amely ugyanazokat a szolgáltatásokat nyújtja, mint a Win32 környezetben futó párja. Ezen integrált megoldás bevezetése során a Macintosh-felhasználók teljes mértékben számíthatnak a Lotus natív támogatására.

A Lotus Notes a Mac OS X operációs rendszert az Rnext következő béta verziójától kezdődően fogja támogatni, amely 2002. első negyedévétől lesz letölthető a www.notes.net címről. A Lotus Notes Rnext végleges nevéről, áráról és megjelenési dátumáról később teszünk közzé információt. A Lotus Notes Rnext közvetlenül, illetve a viszonteladói hálózaton keresztül lesz beszerezhető.

Kulcsszavak: Lotus Mac OS X Apple ügyvitel

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09