Február 15-én tisztázódnak a Kiwwi felvásárlásának részletei

Szalay Dániel, 2002. január 9. 19:30
Az Amtel Hang és Internet Kommunikáció Kft. vezetősége ma bejelentette, hogy meg kívánja venni a Kiwwi CE Holding eszközeit. Az Amtel budapesti központú alternatív távközlési szolgáltató, irodái Budapesten, Győrben, Pozsonyban, Zsolnán, Kassán és Varsóban vannak. Mint azt a Prím Online-nak George Gondon a cég hazai képviseletében elmondta, február 15-én tisztázódnak a befeketetés részletei, ekkor adja át az osztrák cégbíróság a tételes listát a Kiwwi vagyonáról.
George Gondon, az M&A Management Kft. nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója, továbbá az amerikai Amtel hazai képviselője, lapunknak elmondta, korábban már tárgyaltak az akkor még működő Kiwwivel, ám akkor végül nem sikerült együttműködési megállapodást kötniük. Időközben a Kiwwi csődhelyzetbe került, és most ismét felmerült az eszközök, illetve lehetőség szerint az ügyfélkör megvásárlása, amely Gondon szerint hasznos lehet cége számára. A Prím Online úgy tudja, ügyvédjeik már megkezdték az előkészületeket. A vételárról egyelőre nem lehet tudni, mivel az osztrák cégbíróságon (Bécsben) csak február közepére ígérik a Kiwwi vagyonát tételesen felbecslő listát. A tárgyalások csak ezután kezdődhetnek meg.

Emlékeztetőül: a Kiwwi, amely több mint 6000 kis- és középvállalkozói ügyfelével az egyik legnagyobb VoIP távközlési szolgáltató a kelet-közép-európai térségben, jelenleg csődeljárás alatt áll Bécsben. Magyarországon a cég weboldala elérhető ugyan, ám hivatalosan "technikai okok miatt" az ingyen internetszolgáltatás jelenleg nem.

George Gondon úgy gondolja, a Kiwwi eszközeinek, illetve ügyfeleinek átvétele továbbra is jó üzlet lehet számukra, bár többet ők is csak február közepén tudnak majd meg. Több eszköz lízing, illetve részvények fejében van a Kiwwinél, ezért Gondon úr nem kívánt találgatásokba bocsátkozni a befektetés nagyságrendjével, illetve megtérülésével kapcsolatosan, mivel jelenleg számukra is "homályos a kép".

Az Amtel pénzügyi támogatója az M&A Management Kft., amely Peter E. Klenner befektetési bankár tulajdonában van. Peter E. Klenner egyebek között a HTCC-t, Magyarország egyik vezető telefontársaságát alapította 1991-ben.

Thomas Antalffy, az Amtel ügyvezetője a következőképen írja le a cég filozófiáját: Ahogy a távközlési szolgáltatások árucikké válnak, a kis- és közepes vállalatok felé történő értékesítésük és marketingjük egyre hasonlóbbá válik a fogyasztói cikkekhez. Az Amtel Virtuális Hálózati Operátor, amely a salesre és a marketingre összpontosít, és haszonélvezője a növekvő hálózati kapacitásnak. A technológiai költségek folyamatos csökkenésével és a bővülő távközlési kínálattal a hozzáadott érték a sales és ügyfélmenedzsment területére tolódik el.

Az M&A Management, amely az Amtel az M&A Capital Ltd 100%-os leányvállalata, média és távközlési területre specializálódott nemzetközi befektetési bank.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05