A Sprint és a Sanyo organikus LED kijelzős 3G telefonja

Kollár Csaba, 2002. január 11. 20:35
A Sprint és a Sanyo Fisher Company újabb lépést tett a futurisztikus 3G telefonok irányába azzal, hogy különleges anyagú, színes kijelzős, multifunkciós 3G-kompatibilis telefont mutatott be a Consumer Electronics Show-n.
A telefon a tervek szerint 2003-ban kerülhet a boltokba. Az elemzők szerint a közös fejlesztésű készülék remek példája lehet annak, hogy a jövőben milyen, ma még szinte csak az emberek fantáziájában létező telefonokkal találkozhatunk majd.

Az OLED kijelző már most is szinte a legjobb képminőséget és színhűséget jelenti, így még nagyobb élményt nyújt a 3G – elsősorban a játékok – alkalmazások futtatásakor. Az OLED kijelző további előnye, hogy vékony, könnyű, és az alkalmazott technológiának köszönhetően kicsi a fogyasztása.

„Amikor az emberek ezt a futurisztikus Sprint PCS Phone nézik a Sanyótól, akkor rájönnek, hogy mit is jelent az, hogy 3G készülék. Az OLED kijelző ideális arra, hogy demonstrálja a 3G alkalmazásokat, mint a multimédia, a játékok vagy a digitális képek” – nyilatkozta a telefonnal kapcsolatban John Garcia, a Sprint vezetéknélküli-üzletágának kereskedelmi igazgatóhelyettese.

A Sanyo Fisher Company képviseletében nyilatkozó Atsutshi Kodejra, a kommunikációs és információs technológia üzletág elnökhelyettese pedig kihangsúlyozta: „amikor a Sprint a jövő 3G technológiájáról beszél és bemutatja fejlesztéseit a Consumer Electronics Show-n, a Sanyo is ott van legújabb fejlesztéseivel. A Consumer Electronics Association már elismeréssel díjazta a Sanyo és a Sprint elkötelezettségét az innováció irányában. Az SCP-6000 és az SCP-5150 modellek, valamint az új telefon az OLED kijelzővel bizonyítja, hogy megérdemeltük a díjakat.”

A Sprint PCS Phone SCP-6000-t választották az innovációs díjra, valamint megkapta a legmagasabb minősítést a Wireless Communications Product kategóriában. Sprint PCS Phone SCP-5150 pedig a design és mérnöki alkotás kategóriában nyert díjat.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50