Többnyelvű internetes nyelvgyakorló oldal az Indexen

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. január 15. 19:20
Új szolgáltatást indít az index.hu a humorosnyelv.hu weboldal szerkesztőivel együttműködve. A szolgáltatás segítségével a tartalomszolgáltató három nyelven kínál a jövőben nyelvgyakorlási lehetőséget.
Az interneten bárki, a számára legalkalmasabb időben, bármikor gyakorolhatja a nyelvet. Teheti ezt akár otthon is, hiszen a tanulás, a gyakorlás helyhez nem kötött, mindössze egy számítógép és internetkapcsolat kell hozzá. A nyelvi tesztek kiértékelésekor nem kell a tanárra várakozni, az internetes vonalon azonnal megkapja az ember az eredményt.

A most elindított első hazai többnyelvű weboldal alkalmas egyebek között a szókincs, a nyelvtani ismeretek, „anyanyelvi” hanganyaga révén a helyes kiejtés és az írás gyakorlására, idővel pedig képes lesz a nyelvtudás legfontosabbikának tartott kommunikációs készségnek, a beszédgyakorlásnak a fejlesztésére is.

Az új szolgáltatás – melyet az Index.hu a humorosnyelv.hu készítőivel együttműködve nyújt – három nyelven, angolul, franciául és németül kínál nyelvgyakorlási lehetőséget. A többnyelvű weboldal könnyed, játékos feladatsorokból áll össze, és készítői hetente frissítik fel az anyagot. A szolgáltatás célja, hogy „szórakoztatva tanítson”, úgy, hogy a feladványok megfejtésére vállalkozók szinte észre se vegyék, hogy a játékok megoldásával nyelvtudásukat bővítik. A nyelvgyakorlók összeállíthatják saját szószedetüket, rögzíthetik heti eredményeiket - sikerélményre tehetnek szert a megfejtések révén. Az ingyenes szolgáltatásban helyet kapott partnerkereső, fórum, a magánnyelvórákat adók, illetve a nyelviskolák adatbázisa is. A szórakoztató nyelvgyakorló oldal a http://humorosnyelv.hu és a http://humorosnyelv.index.hu oldalon egyaránt elérhető.

Kulcsszavak: onlineszolg Index oktatás

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50