Eladó az Index.hu

MTI Sajtóadatbank, 2002. január 16. 08:52
Több érdeklődő is ajánlatot tett az Index.hu internetes tartalomszolgáltató, Magyarország második legnagyobb portáljának megvásárlására, de titoktartási kötelezettségünk miatt nem közölhetjük a jelentkezők nevét - közölte az MTI érdeklődésére kedden Braun Róbert, az Index igazgatósági tagja. - A portálra a jelentkezéseket január végén zárjuk le, és bízunk abban, hogy eredményesen záródnak a tárgyalások - tette hozzá.
Braun Róbert közölte: tavaly decemberben már nem termelt veszteséget a cég és szilárdak az Index.hu piaci pozíciói. Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta az egyik napilapban megjelent hírt, miszerint az országos kereskedelmi televíziót is működtető RTL Klub is érdeklődik a portál iránt.

- Az viszont igaz: az RTL Klub üzletpolitikájához tartozik, hogy érdeklődik a televíziók, rádiók és az internetes portálok iránt - tette hozzá a programigazgató.

Az MTI tavaly novemberben tudósított arról, hogy a svájci Ringier AG komolyan érdeklődik az Index.hu internetes portál megvásárlása iránt, de nem került sor érdemi tárgyalásokra, noha Christoph Tonini, a Ringier AG magyar leánycégének vezérigazgatója akkor megerősítette, hogy a felvásárlásról cége még az év végéig dönt.

A svájci Michael Ringier tulajdonában lévő Ringier AG egy év alatt megvásárolta a Magyar Hírlapot, a Mai Napot és tavaly novemberben a Népszabadság Rt. legnagyobb tulajdonosává vált. Ugyancsak a Ringier AG tulajdonában van a Blikk.

Lapértesülés szerint a Ringier AG mellett az RTL Klub és a GTS Hungary távközlési csoport is vételi ajánlatot tett az Indexre. A Magyar Hírlap értesülése szerint a Vivendi Telecom is tervezi, hogy határidőn belül ajánlatot tesz az internetes portálra.

Az Index.hu Részvénytársaságot 1999 októberében alapították 50 millió forintos alaptőkével. A tavaly júliusi jegyzett tőkéje 72 millió forint volt. Az Index cégcsoport 2000-ben 500 millió forint árbevételt ért el, s ez 160 millió forintos, a tervezettnél 40 százalékkal alacsonyabb vesztességgel járt együtt. Az elmúlt évre egymilliárd forintos árbevételt tervezett a cég, valamint a veszteség megszüntetését.

Tavaly áprilisában a frankfurti tőzsdén jegyzett Deutsche Balaton AG két leányvállalata, a Német Befektetési Rt., valamint a net.IPO AG részvételével további forrásokat vontak be a cégbe. Ezt követően júniusban a világ legjelentősebb csipgyártójának, az Intelnek pénzügyi befektetésre szakosodott leányvállalata, az Intel Capital első magyarországi befektetéseként szerzett tulajdont az Indexben.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09