Új kvízjáték a neten

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. január 17. 14:21
Akinek művelődésből úgyszólván sosem elég, most kipróbálhatja tudását egy nem mindennapi kérdéseket és nyereményeket felvonultató online kvízjátékban, melyet a Budapesti Kulturális Szaknévsor (www.kulturalisszaknevsor.hu ) és a Terasz kulturális portál (www.terasz.hu) közösen indított.
A 2002. január 15-én indult játék során a Kulturális Szaknévsorban szereplő cégek és magánszemélyek adnak fel tevékenységükhöz kapcsolódó kérdéseket, s ugyancsak ők ajánlanak fel - értékes, de nem drága - ajándékokat, melyeket a fordulók végén, háromhetente sorsolnak ki a tökéletes válaszokat beküldők között.

A játék célja, hogy a kultúra piacán tevékenykedő szervezeteket, cégeket, vállalkozókat, illetve a kultúra fogyasztóit közelebb hozza egymáshoz. A játék épp attól válik különösen izgalmassá, hogy az úgynevezett "Játékmesterek" a szélesen értelmezett magyar kultúra különböző területein vannak jelen - a vetélkedő ezáltal nemcsak érdekes és színes lenyomatát mutatja az ezredvégi kulturális piacnak, hanem igazi kihívást jelent mindazoknak, akik nem rettennek meg egy kis fejtöréstől, ha mégoly furcsa kérdésekre is kell válaszolni. Az első forduló kérdéseit például egy múzeumtudománnyal foglalkozó szervezet adta fel, az elkövetkező fordulók tematikája azonban a pirotechnikától a természetgyógyászatig még sok meglepetést tartogat!

Mint kezdeményezés, a kvízjáték egyszersmind azt is demonstrálja, hogy a kultúra berkeiben dolgozók képesek kreatív módon együttműködni egymással, a szellemi és kulturális javak termelői a kultúra "ínséges időszakában" is összetartanak.

Az online vetélkedő műfajának rajongói június idusáig a www.vetelkedo.terasz.hu oldalon is hódolhatnak szenvedélyüknek.

Kulcsszavak: játék onlineszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50