HP: tervek a PC-gyártó kapacitás további kihelyezésére

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. január 23. 19:27
A működési költségek mérséklését és a nyereségesség növelését előirányzó terv által potenciálisan érintett létesítmények egyike a cég Isle d’Abeau-ban található franciaországi gyártóüzeme.
A HP már megkezdte az egyeztetést az illetékes franciaországi üzemi tanáccsal, és hamarosan szeretne tárgyalásokba bocsátkozni az üzlet iránt érdeklődést mutató Sanmina-SCI céggel. Az adásvételre a végleges megállapodás megkötése és az üzemi tanáccsal folytatott konzultáció sikeres lezárása esetén kerülhet sor, abban az esetben, ha a munkaügyi, kormányzati és szabályozó hatóságoktól, valamint a Samina-SCI igazgatótanácsától is sikerül megszerezni a szükséges jóváhagyásokat. Az 1993-ban elindított PC outsourcing-program keretében a HP más földrajzi helyszíneken működő PC-gyártó egységeinél is fontolgatja a kihelyezés lehetőségét.

Az elmúlt évtizedben a HP következetes erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy a megnövelt működési hatékonyság, a rendelésre történő, egyedi gyártást támogató kapacitás kibővítése és az ellátási lánc ésszerűsítése révén nagyobb nyereségességre tehessen szert a PC-piacon. A PC-gyártás kihelyezése lehetővé teszi a vállalat számára, hogy stratégiai alapkompetenciáira – az ellátási lánc megtervezésére, az új termékek és szolgáltatások kifejlesztésére, a szállítók menedzselésére és az ügyfélkapcsolatok kezelésére – összpontosítson.

A ma bejelentett lépés azzal a kezdeményezéssel is összhangban áll, amelynek értelmében a HP kis számú elektronikai gyártókapacitás-szolgáltatóval és szerződéses gyártóüzemmel kíván nemzetközi szintű stratégiai együttműködést kiépíteni. A HP által 1993 óta tudatos tervek alapján folytatott gyártáskihelyező program nincs összefüggésben a Compaqkal tervezett fúzióval.

Kulcsszavak: HP +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09