Sikeresen zárta első évét a Grepton Informatikai Rt.

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. január 23. 19:18
2002. március 1-jén lesz egy éve annak, hogy a Protomix szoftverüzletága Grepton Informatikai Rt. néven önálló cégként folytatja tevékenységét. Az elmúlt évben a cég folyamatos növekedésének és piaci pozíciójával kapcsolatos erősítésének köszönhetően mára a Grepton Rt. Magyarország első számú Microsoft-megoldásszállítója.
Ez több mint 200 projektet, 30 elégedett ügyfelet (pl. Pannon GSM, Vodafone, Vituki, MNB, MTI, Bábolna, Malév), számos partnert (Microsoft Consulting Services, Compaq, Dataware) és számtalan sikert, többek között a Microsoft Gold partneri cím elnyerését is jelenti – értékeli az évet sajtóanyagában a Grepton.

A Grepton fejlesztésének egyik fontos lépése, hogy 2002 januárjában a Hypermedia Systems tíz meghatározó szakembere csatlakozott a céghez. Matlák Tamás és munkatársai belépése tovább erősíti a Grepton szakmai csapatát és piacvezető pozícióját. A termékfejlesztési know-how és tapasztalat bevonását a Grepton elsősorban a banki területen kívánja kamatoztatni.

Termékek tekintetében is jelentős fejlődést tudhat maga mögött a cég. A hazai piacon sikerrel bevezetett saját fejlesztésű megoldásaik – az e-xPRESSive szerkesztőségi és portálmegoldás, a FloppyGuard adatvédelmi megoldás és a Qualitycator elnevezésű, elektronikus oktatási rendszer - mellett az ügyfelek teljes megoldásokat célzó projektjeivel párhuzamosan két külső termék egyedüli magyarországi képviseletét is ellátják. Ezek: a NetIQ rendszerfelügyeleti termékcsoport és az Ultimus workflow megoldása – olvasható a közleményben.

Sajtótájékoztatón a Grepton azt is bejelentette, hogy a cég a .NET technológia legnagyobb hazai kompetenciaközpontjának létrehozását tervezi, amelynek célja a .NET frameworkben megfogalmazott megközelítési módok konkrétumokra való lefordításának támogatása a vállalat ügyfelei és más, akár konkurens fejlesztő cégek számára is. "Ennek érdekében a Grepton az "elő-.NET" alapú fejlesztések elindításán kívül egy, a .NET technológiáról szóló könyvsorozat megjelentetésébe kezdett, melynek Fejlesztői infrastruktúra 1. című kötete március elején jelenik meg" – mondta Novák István technológiáért felelős partner, aki a könyvsorozat egyik szerzője és szerkesztője.

Kulcsszavak: +céginfo Grepton

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05