A minőségre mindig van vevő

Optimum-Junior Kft.

, 2002. február 5. 12:39
"Sokan mondják, hogy telítődik az ügyviteli szoftverek felvevő piaca. Érdekes, nekünk már 1990-ben is ezt jósolták, amikor megalapítottuk az Optimum-Junior Kft.-t" - emlékszik vissza Kaiser Krisztina ügyvezető igazgató.

A lelkes, fiatal csapat a kis- és középvállalkozások számára kínált juniPROF integrált ügyviteli rendszerrel mutatkozott be. A közel 200 partnernél szerzett bevezetési és alkalmazási tapasztalattal, számos szakértő közreműködésével 1998-ra elkészült a ma is forgalmazott "nagy testvér", a flexPROF Vállalati Információs Rendszer.

Megérezve az új idők fuvallatát, a flexPROF jelenleg forgalmazott verziója Linuxra készült. Ez azonban nem a divat miatt történt, hanem alapos mérlegelés, tudatos fejlesztési stratégia eredményeként. A Linuxon a szerverközpontú flexPROF alkalmazással - többnyire a már meglévő géppark felhasználásával - egy kliens-szerver architektúrájú rendszer biztonságát tudják nyújtani, csakhogy egy nagyságrenddel kedvezőbb áron. A flexPROF VIR a Linux-szerveren fut, amelyre a DOS-, Windows- vagy Linux-kliensek terminálként jelentkeznek be. Ez a kialakítás teszi lehetővé, hogy a flexPROF fájdalommentesen, biztonságosan beilleszthető legyen a meglévő informatikai környezetbe, ami nagyban segíti a zökkenőmentes bevezetést.

A flexPROF VIR egy korszerű (DataFlex nyelven írt) szoftverrendszer, kezelői felülete egyszerű, rugalmas, könnyen megtanulható. A bevezetés minden esetben a felső vezetőkkel egyeztetett terv szerint történik, a helyi kulcsemberek bevonásával. Az alkalmazást segíti a szoftverkövetési szolgáltatás, a forródrót és a távoli eléréssel megoldott rendszeres felügyelet, tanácsadás is.

Funkcionálisan az alábbi fő területeket szolgálja ki: pénzügy (vevő, szállító, áfa, bank, pénztár, elektronikus banki kapcsolatok, devizakezelés, számlázás), számvitel (főkönyv, kontrolling), készletek, logisztikai rendszer (szállítói megrendelések, beszerzés, készletnyilvántartás, vevői megrendelések, kiszállítások lebonyolítása), értékesítés, munkalapok kezelése, szerviz, tárgyieszköz-nyilvántartás, munkaügy, bérszámfejtés, szja-elszámolás, szerződés-nyilvántartás, többféle számlázás, iktató. A megoldás fontos eleme a minőségügyi rendszerek támogatása. A kapcsolódó szabványok vezérelveket jelentettek a fejlesztés során, és jelentenek ma is. Számos szabványpontot konkrét funkciókkal támogat, sőt a flexPROF egy minőségügyi dokumentációs rendszert is tartalmaz. Modulonként építhető, tehát a fokozatos bevezetés ugyancsak lehetséges.

Az Optimum-Junior vezetői fontosnak tartják, hogy megrendelőik igényeit pontosan felmérjék, és a számukra legmegfelelőbb kínálatot állítsák össze az alkalmazott modulok és szolgáltatások tekintetében is. A cég vezetőinek tapasztalata szerint lassanként a kis- és középvállalkozások körében is elterjed az a gyakorlat, hogy már nemcsak könyveltetni szeretnének, hanem fejlődésükhöz elengedhetetlennek tartják a komplett vállalati információs rendszer fokozatos kialakítását, amely a vezetés elengedhetetlen eszköze.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09