A személyre szabható ügyviteli rendszer

Maconomy Portál

, 2002. február 5. 12:34
A dán Maconomy szoftverfejlesztő vállalat 2001-ben bemutatta a Maconomy integrált ügyviteli rendszerhez kapcsolható Maconomy Portált, amellyel új távlatokat nyitott a munkavégzés és munkaszervezés területén. Ez a tökéletesen testre szabható felhasználói felület a múlt év utolsó negyedévétől hazánkban is elérhető.
A Maconomy ügyviteli rendszerről

A Maconomy integrált ügyviteli rendszert elsősorban a szolgáltató- és kereskedőcégek számára fejlesztették ki. Olyan projektalapon működő vállalkozásoknak szánták, ahol a legfőbb erőforrás az ember, s ahol saját munkatársak, anyagok és alvállalkozók koordinálását végzik, aminek a folyamatai egymásra épülnek, és azok jelentősen eltérnek a termelésorientált vállalatok folyamataitól. Az ilyen profilú cégeknek feltétlenül szükségük van egy olyan rendszerre, amely integrálja és kezeli minden munkafolyamatukat - legyen szó akár saját munkaerőről, alvállalkozókról, projektekről, akár ügyfelekről, a fő tevékenységről vagy a pénzügyi háttérről. A Maconomy egy teljesen új megközelítésű üzleti megoldás a projektalapon működő professzionális szolgáltató- és kereskedővállalatok számára, amely minden munkafolyamatukat teljes mértékben integrálja.

A Maconomy integrált ügyviteli és vállalatirányítási rendszer hatékonyan támogatja szolgáltató- és kereskedővállalatok folyamatainak automatizálását és adminisztrációját. A megoldás egyaránt kezeli az egyes projektek előkészítési és lebonyolítási munkafolyamatait, valamint a megrendelések és beszerzések folyamatát. A munkafolyamatok egyes tranzakcióit elegendő egyszer rögzíteni a rendszerben, és annak hatása automatikusan jelentkezik a főkönyvben, illetve a készletnyilvántartásban. A projektmenedzserek, az asszisztensek, a raktár, a beszerzés, az értékesítés, a pénzügyi osztály és a könyvelés munkatársai ugyanazzal az adatbázissal dolgoznak, amely teljesen naprakész. A rendszer integrálja a vállalat egyes különálló részeit - legyen szó leányvállalatokról vagy profitcenterekről -, valamint a vállalattal kapcsolatban álló külső szereplőket - vevők, szállítók, külsős munkatársak, partnerek - egyaránt. A felhasználók hozzáférési jogosítványai szabadon és biztonságosan meghatározhatók.

Testre szabott portál

A Maconomy Portál az előzőekben bemutatott ügyviteli rendszer intelligens, internet alapú felhasználói felülete. Azoknál a cégeknél, ahol a Maconomy Portált használják, alapvetően megváltozik a munkavégzés menete, mivel teljes mértékben személyre szabott webes felhasználói felületet kínál a cég minden egyes dolgozójának. E "perszonalizált" felület segítségével minden felhasználó kizárólag a rá vonatkozó információhoz fér hozzá, az azonban lekérdezés nélkül rendelkezésére áll. Bejelentkezés után a felhasználó képernyőjén automatikusan megjelennek a rá vonatkozó teendők, figyelmeztetések, elemzések. A rendszer ezáltal nagymértékben megkönnyíti a felhasználók munkáját.

A Portál használata valóban a munkavégzés egészen új formáját jelenti, mivel az egyes felhasználók munkafolyamatait automatizálja a rendszer, bejelentkezés után a képernyőn megjelennek az adott felhasználó feladatai és a számára legfontosabb információk - az azokra vonatkozó minden kérdezés nélkül. Az alábbi szolgáltatások egyedi beállítását végezhetjük el:

teendők listája (az adott felhasználóra vonatkozó tennivalók listája, amelyet a projektben részt vevők munkája generált),

figyelmeztetések (sürgős beavatkozást igénylő feladatokra hívja fel a felhasználó figyelmét),

jelentések és elemzések (gyors, áttekinthető jelentések és elemzések, amelyek lekérdezés nélkül rendelkezésre állnak),

munkafolyamatok (az adott felhasználó rendszeresen végzendő munkafolyamatai, amelyek biztosítják a helyes sorrendet, továbbá azt, hogy a feladatok közül ne maradjon ki semmi),

adatbázisok (egyszerű hozzáférés a leggyakrabban használt adatbázisokhoz, alkalmazásával időt takarít meg a felhasználó),

linkek (könnyen elérhetők más programok, az intranet, e-mail, kedvenc honlapok, szótár, devizaárfolyamok, időjárás-jelentés stb.),

összefoglaló kimutatások (az adott felhasználó számára a rendszer által nyújtott információ alapján elkészített legfontosabb jelentések összefoglaló megjelenítése egyetlen képernyőn).

A Maconomy Portál felhasználóbarát felülete tehát könnyebbé teszi a munkát, az intelligens kezelőfelületen keresztül a teljes Maconomy rendszert - jogosultságának megfelelően - elérheti bárki, a felhasználók a rájuk vonatkozó információt viszont automatikusan látják. Az intelligens összefoglaló képernyők tartalmazzák az adott felhasználóra vonatkozó teendőket, figyelmeztetéseket, jelentéseket és elemzéseket, projekteket, időtáblákat. Mivel a Maconomy egy szabványrendszer, sok előre konfigurált szerepet is tartalmaz; a megoldás bevezetése a B-Prime módszernek köszönhetően gyors és költségkímélő, ami után az előre konfigurált szerepek azonnal használhatók. A szabványos, előre konfigurált szerepektől való eltérés - a vállalat igényeinek megfelelően - is könnyen megoldható a Portál Designer segítségével.

Cégtörténelem

A Maconomy Corporation tíz irodájában világszerte 300 munkatárs dolgozik. A vállalat Kelet-Európában partnercégeken keresztül értékesíti termékeit, Budapesten, Moszkvában, Szófiában és Varsóban működnek partnerirodák. A Maconomy rendszert 25 országban több mint 600 vállalat használja napjainkban.

Magyarországon a TRL Hungary Kft. (1036 Budapest, Tímár utca 5.) képviseli a tőzsdén is eredményesen szereplő Maconomy Corporationt. Az 1994-ben alapított, holland-magyar érdekeltségű közös vállalat 1998 óta foglalkozik a Maconomy szoftver hazai terjesztésével, az elmúlt években Magyarországon több mint 25 vállalat vezette be sikeresen a rendszert.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05