Távkönyvelési rendszer: távol és mégis közel

Euroexpert

, 2002. február 5. 12:25
Az Euroexpert Holding Rt. által kifejlesztett és ASP-ként üzemeltetett távkönyvelési rendszer a csúcstechnológia szintjére emeli az ügyviteli szolgáltatók és ügyfeleik mindennapi munkáját, illetve kommunikációját. Ezt a megoldást a gazdasági vállalkozások vezetőinek és tulajdonosainak fokozott pénzügyi, számviteli információs igénye váltotta ki. A távkönyvelési rendszer legfőbb ismérve, hogy a térben egymástól távol elhelyezkedő vállalatvezető, számviteli ügyintéző és ügyviteli szolgáltató közötti adatkommunikációt gyorsabbá, hatékonyabbá teszi, s segítségével lehetővé válik a naprakész adatrögzítés, a könyvelés és a pénzügyi, számviteli információszolgáltatás.
Működtetése roppant egyszerű: az ügyfelek - azaz a vállalatok és vállalkozások - a beszkennelt bizonylatokat és az ezekhez kapcsolódó, elektronikusan kitöltendő adatlapokat hálózaton keresztül töltik fel a központi szerverre, ahonnan saját könyvelőcégük (a biztonsági rendszeren történő áthaladás után) elérheti és használhatja az adatokat. A rendszerbe került adatok egy részét a szoftver automatikusan feldolgozza, s ezzel előkészíti a naprakész könyvelést. A Távkönyvelési rendszer alapmoduljain - főkönyvi modul és archiváló rendszer - kívül a szoftver bérlője számos kiegészítő modul közül is választhat. Amennyiben az ügyfél hozzájárul ahhoz, hogy a rendszer a céges bankszámláján bekövetkezett változásokat figyelemmel kísérje, a rendszer képes a napi banki adatok automatikus átvételére és azonnali könyvelésére is.

Természetesen a bevitt adatok minden esetben a vállalkozás tulajdonát képezik, így azokkal a cég bármikor szabadon rendelkezhet, listákat és kimutatásokat készíthet. A könyvelési és az ahhoz kapcsolódó adminisztrációs feladatok ideális megosztása révén lehetőség van a partnerek közötti munkamegosztás optimalizálására is. A naprakész ügyviteli munkavégzést szorgalmazó rendszer egy szorosabb szolgáltató- ügyfél kapcsolatot vetít előre, ahol a felek egymás munkáját napi szinten kísérhetik nyomon.

A távkönyvelési megoldás mind a könyvelő, mind a vállalkozás részére időben és térben korlátlanul elérhető, a többszintű biztonsági modell garantálja a folyamatos hozzáférést, és kiiktatja az adatvesztés miatti kellemetlenségeket.

A rendszert a vállalkozások bérleti konstrukció keretében vehetik igénybe - ezzel garantálttá válik a folyamatos fejlesztés és jogszabálykövetés, valamint biztosított az erőforrás az egyedi igényeknek megfelelő fejlesztésre is.

A telekommunikációs szolgáltatókkal kötött megállapodásoknak köszönhetően az Euroexpert Holding Rt. igény esetén ADSL- vagy bérelt vonalas megoldást kínál, de a rendszer működik kábeles internettel és hagyományos modemes kapcsolattal is.

Expert-díjak az éves árbevétel függvényében:

0-20 millió forint árbevétel esetén 20 000 forint + áfa/év,

20-50 millió forint árbevétel esetén 20 000 forint + áfa/negyedév,

50 millió forint árbevétel felett 20 000 forint + áfa/hó (2002. június 30-áig, később tételszámtól függő díjfizetés).

Az árak magukban foglalják az iktató-, a számlázó- és a pénzügyi rendszert, valamint a folyamatosan bővülő kimutatáskészletet.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50