A név kötelez

Saldo Rt.

, 2002. február 5. 12:23
A több évtizedes múltra visszatekintő Saldo Pénzügyi Tanácsadó és Informatikai Rt. komplex szolgáltatási tevékenységével méltán vívta ki több ezer ügyfél bizalmát. A széles palettával rendelkező cég szinte egyedülálló szolgáltatáscsomagot kínál, tevékenységi körébe sorolható a pénzügyi-számviteli tanácsadás, a szakkönyvkiadás, az oktatási tevékenység és a szoftverfejlesztés. A minőségi szolgáltatás garanciája, hogy 2001-ben a Saldo megkapta az MSZ EN ISO 9001:2001-es minősítést.
A Saldo Informatikai Igazgatóságának DOS és Windows alapú programjait vállalkozások és költségvetési szervek egyaránt használják mindennapi munkavégzésük során.

A 2002-es év újdonsága a Windows alapú integrált információs rendszer. Az új szoftverrendszer számos szakmai újdonságot tartalmaz, emellett a legújabb adatbázis-kezelőkkel történő együttműködésre is alkalmas. Moduláris felépítése lehetővé teszi, hogy a mikrovállalkozásoktól a nagyvállalatokig és költségvetési intézményekig bármely felhasználói kör igényeinek megfelelő saját számviteli rendszer legyen összeállítható. Az integrált rendszer alapvető célja, hogy a vállalkozásoknál és az államháztartás szervezeteinél egyre szaporodó adminisztratív munkát egyszerűbbé, gyorsabbá tegye, s egyben kiszolgálja mind a vezetés, mind a beszámolási kötelezettségek információs igényét. Az integrált rendszer részei: szerződés-, rendelés-nyilvántartási alrendszer, költségvetésnél kötelezettségvállalás alrendszer; főkönyvi, pénzügyi, vezetői információs alrendszer; készletalrendszer; számlázási alrendszer; tárgyieszköz-alrendszer; bérelszámolási alrendszer és az ehhez tartozó kiegészítő programok.

Elkészült az éves beszámoló nyomtatványát kitöltő program, ennek összeállításában a Pénzügyminisztérium szakértői segítettek.

A sikertermékek közé tartozik a Windows alapú számlázóprogram, amely megfelel a PM-rendelet előírásainak és az áfatörvény 13. §-a 16. pontjának, továbbá költségvetési szervek részére a kötelezettségvállalás nyilvántartására szolgáló szoftver, amelynek sajátossága, hogy összekapcsolva a Saldo Rt. főkönyvi-pénzügyi nyilvántartási rendszerével automatikusan átveszi az iktatott számlákat, a banki kiegyenlítéseket, illetve a rögzített előirányzatokat. Ahol nem a Saldo Rt. főkönyvi-pénzügyi nyilvántartási rendszere működik, ott a szoftver egyedileg is működtethető. A költségvetési szférában dolgozók számára ajánlható továbbá a költségvetési tervezőrendszer, amely a tervezési munkák technikai feladatainak megkönnyítését és a költségvetés automatikus elkészítését biztosítja.

A programokról történő előzetes tájékozódást nagyban segíti, hogy a rendkívül jól felépített Saldo-honlapról (www.saldo.hu) nemcsak a pénzügyi és számviteli szoftverek részletes leírását, hanem azok demoprogramjait is letölthetik az érdeklődők.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50