Egy legújabb kori lelet: a Cégírnok

Microsec

, 2002. február 5. 12:21
Érdekesség, hogy bár az írnoki tevékenység régebbi foglalkozás, mint mondjuk a bérszámfejtés (ki ne ismerné az írnok szobrát, az egyik legrégibb és legértékesebb ókori leletet), valamiért a szoftverfejlesztések szempontjából ez kevésbé telített terület, mint mondjuk a bérszámfejtésé... Az első - s ez akár minőségjelző is lehet egyben - ismert szoftverlelet e téren a Microsec Kft.-é, azé a csapaté, amely 1990-re fejlesztette ki az első DOS-os Cégírnok programot, amelyet azóta ügyvédek garmadája használ.
Mivel 1998 nyarán a cégbejegyzési nyomtatvány jelentősen megváltozott, érdemes volt elkészíteni a Cégírnok új, immár Windows alatt futó változatát. A fejlesztés során a Microsec a felhasználók ötleteit és kéréseit is figyelembe vette, feltehetően ennek is köszönhető, hogy a programot széles körben nagy megelégedettséggel használják a Windows valamennyi verziója (95/98/2000/NT) alatt.

Noha a Cégírnok Netscape 4.0 és Internet Explorer 4.0 (vagy újabb verziójú) böngészőkkel használható, nem szükséges semmilyen internetes (külső hálózati) kapcsolat. A böngésző használatának az a legfőbb előnye, hogy a közeljövőben megvalósuló elektronikus cégbejegyzés után is a jelenleg forgalmazott Cégírnok szoftvert lehet alkalmazni.

A program használatát számos automatizmus könnyíti meg, így egy átlagos nyomtatvány kitöltése mindössze öt percet vesz igénybe. Működése is egyszerű, lehetőség van számos egyéni hangolásra (pl. a törvényidézetek és az üres adatcsoportok elhagyására, így a felhasználó jelentős helyet tud megtakarítani az eredeti nyomtatvány használatához képest). A 40 oldalas, számos ábrát tartalmazó kezelési útmutató segíti a telepítést és a kezelés elsajátítását.

A Microsec Kft. által készített Fizetési meghagyás program segítségével percek alatt bárki kitölthet egy fizetési meghagyást vagy egy végrehajtási lapot.

A program megrendelhető levélben (Microsec Kft., 1374 Budapest, Pf. 515.), faxon 438-6320, e-mailben (hamori@microsec.hu) vagy akár az interneten is (www.microsec.hu/info/cegirnok). Budapesten a Cégírnok programot a vállalat díjmentesen telepíti.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09