Ability, a mindenre képes

CD Multimédia Kft.

, 2002. február 5. 11:03
A CD Multimédia Kft. kifejezetten azért hozta létre az Ability Office Kft.-t, hogy azok is hozzájuthassanak egy teljes körű funkcionalitással rendelkező irodai programcsomaghoz, akik nem tudják megfizetni a sokkal drágább Office-csomagot. Az "ability" magyar jelentése képesség, rálátás - ezt szimbolizálja a program dobozán látható szem.
Az alapító cég eredeti profilját az oktató- és fejlesztőprogramok készítése jelentette, az elmúlt hét évben 40 korongot adtak ki. Időközben megnyitották a II. kerületi Medve utcában található alapítványi iskolájukat, ahol nemsokára komoly szakmai munka kezdődött: a CDM Számítástechnikai Szakképző Iskola tanulói és tanárai intenzíven részt vettek az Ability Office fejlesztésében, magyarításában és tesztelésében. Ma már bárki számára megismerhető a végeredmény, egyre több viszonteladónál kapható az Ability Office 2002 teljes körű irodai programcsomag, amely kis-, közép- és nagyvállalatok számára teheti egyszerűbbé a munkát.

A dobozban található alkalmazásokat az "Office-eszköztár", azaz az Ability Indítópult 2002 fogja össze. Az alkalmazások kulcsfontosságú moduljai kipróbált termékek, amelyek korábban már bizonyították képességeiket.

Az Ability Office 2002 programcsomag az ismert Office csomaggal kompatibilis, legális szoftver, amely egy hatékony szövegszerkesztőt (Write 2002), egy táblázatkezelőt (Spreadsheet 2002), egy adatbázis-kezelőt (Database 2002), egy egyszerűen kezelhető rajzolóprogramot (Draw 2002), valamint egy képszerkesztőt (Photopaint 2002) tartalmaz. Az öt program önállóan és integráltan is használható, mivel az Ability Office-t már úgy tervezték, hogy az alkalmazások könnyedén együttműködjenek.

Installáláskor a következő segéd-, bedolgozó- és konvertálómodulokat telepíthetjük számítógépünk merevlemezére: adatbázis-kezelő (Microsoft DAO/JET), az MS Access kompatibilitását biztosító MS Jet engine, makrók (VBScript Engine), helyesírás-ellenőrző és szinonimaszótár (Lektor), táblázatkezelő-kompatibilitást biztosító modul (RogueWave), diagrameffektek (Firs Impressions), valamint export/import funkciót lehetővé tevő Word for Word egység.

Az egyszerű, felhasználóbarát kezelés és hatékony együttes működés mellett az Ability programjai képesek arra is, hogy más irodai alkalmazásokkal együttműködjenek. A szoftver használatát hatékony online súgó segíti, az erőforrásokkal való takarékoskodást pedig jól mutatja, hogy a program teljes telepítés esetén is csak 30 megabájtnyi lemezterületet foglal el.

A szoftver ingyenes, 30 napig működő próbaverziója letölthető a www.ability.hu weblapról, ahol részletes információ található a program rendszerigényével kapcsolatban, de számos más, a programcsomag jellemzőit ismertető információ is olvasható az oldalon.

Moduláris árak

A teljes Ability Office 2002 programcsomag ára 30 400 forint (+áfa), februártól azonban a program részei külön is megvásárolhatók. Az Ability Write és Spreadsheet ára 11 992 forint (+áfa), a Photopaint (képszerkesztő) nettó 15 920 forintba kerül.

Januárban jelent meg a program OEM-verziója, végfelhasználói ára 15 000 forint (+áfa).

Az Ability Office 2002 kiemelt forgalmazója a SOWAH Hungary Kft. (1134 Budapest, Lőportár u. 9-11., tel.: 350-45-39), ahol az OEM-verzió viszonteladói ára 13 500 forint (+áfa).

A programot fejlesztő Ability Office Kft. (1054 Budapest, Zoltán u. 11.) új viszonteladók jelentkezését is várja, akik kedvezményt kapnak a vételárból.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50