Elkészült az Alap - készülnek az új verziók

MagyarOffice

, 2002. február 5. 10:51
Az irodai programcsomagok piacának egyik meglepetése a MagyarOffice, amelyet a MultiRáció Gazdaság- és Pénzügyinformatikai Fejlesztő és Szolgáltató Kft. fejlesztett ki, és ők végzik a termék forgalmazását is.
A MagyarOffice a StarOffice szabadon hozzáférhetővé tett és továbbfejlesztett változatára, az OpenOffice-ra épül. A MultiRáció szakemberei ezt a programot fejlesztik tovább - a kompatibilitás megőrzése mellett -, egyrészt megteremtve a magyar nyelvű felhasználói közönség számára a kényelmes hozzáférés és alkalmazás lehetőségét, másrészt új funkciók és kényelmi szolgáltatások hozzáadásával a program futtatásához minél szélesebb operációsrendszer-választékot lehetővé téve. Ennek a fejlesztési folyamatnak az első stációját jelenti a MagyarOffice 1.0 Alap verzió.

Ez a változat futtatható mind Windows, mind pedig Linux operációs rendszeren. Az azonnali használhatóságot biztosítja, hogy a telepítő-CD tartalmaz egy minimális szolgáltatásokat kínáló, de magyar nyelvű Linux operációs rendszert is, így a felhasználó akár frissen vásárolt személyi számítógépet is munkára foghat vele.

Nincs szükség különösebben nagy erőforrásokat felvonultató PC-re, ma már középkategóriásnak mondható az a gép, amilyet a MagyarOffice igényel: az ajánlott hardverkonfigurációnak legalább 400 MHz-es Celeron processzort és 64 MB memóriát kell tartalmaznia - bár ennél kisebb képességű számítógépen (PI processzorral és 32 MB memóriával) is tökéletesen működik a szoftver, ám ilyenkor a sebesség bizony némi kívánnivalót hagy maga után.

A szoftvercsomag szolgáltatásai

A MagyarOffice 1.0 Alap csomag tartalmaz egy szövegszerkesztő és egy weblapkészítő modult, valamint a MorphoLogic helyesírás-ellenőrző és automatikus elválasztást végző szoftvereit. A programban számtalan magyar nyelvű, hazai formátumú sablon és mintadokumentum található, ezenkívül magában foglal egy hatékony és könnyen kezelhető képletszerkesztőt is. Helyet kapott benne egy olyan táblázatkezelő, amely a rutinszámítások, kimutatások gyors és pontos elkészítését teszi lehetővé.

A Vetítő komponens professzionális megjelenítést nyújtó bemutatók készítését teszi lehetővé, a Rajzoló modul pedig egy olyan korszerű, háromdimenziós (3D) vektorgrafikus program, amely messze túlmutat a hagyományos irodai programok grafikus képességein.

Az Alap jól együttműködik más irodai programokkal, így az MS Office-szal is. Hibátlanul olvassa azok .doc, .xls, .ppt állományait, és mentést is készít ezekben a formátumokban.

Kinek ajánlható?

A fejlesztési folyamat elindítása előtt a MultiRáció munkatársai a piaci igények felmérése céljából részletes kutatást végeztek a kettős könyvelést folytató gazdasági társaságok körében. Ebben a körben feltérképezték az irodai alkalmazások tényleges összetételét és intenzitását is.

A fejlesztés során arra törekszenek, hogy ezeket az alkalmazási eseteket szolgálja ki a MagyarOffice, s az Alap verziót is ennek szellemében készítették el. Ezért a kis- és középvállalkozói kör számára a mindennapos munkát tökéletesen támogató szolgáltatásai, valamint kedvező végfelhasználói ára miatt egyértelműen versenyképes alternatívát jelent a MagyarOffice 1.0 Alap.

A regisztrált felhasználók számára a MultiRáció ügyfélszolgálatot állított fel, ahol nemcsak a felmerült kérdésekre kaphatnak választ az érdeklődők, hanem ingyenesen juthatnak hozzá a frissítőkészletekhez is.

A hagyományos irodai felhasználók mellett a csomag professzionális képletszerkesztője és rajzolóprogramja miatt a speciális igényeket támasztó felhasználók figyelmébe is ajánlható, többek között azok számára célszerű megvásárolni a szoftvercsomagot, akik lap- és könyvkiadók, nyomdák részére készítenek elektronikus formátumban átadandó anyagokat.

Újabb verziók

A MultiRáció fejlesztőgárdája folytatja a munkát: ezekben a napokban készül el a MagyarOffice 1.0 Alap Solaris operációs rendszer alatt futó változata.

Már korábban megkezdték a MagyarOffice Standard verzió fejlesztését, és jól haladnak a multimédiás meglepetéseket tartalmazó professzionális verzió előkészületei is.

A MagyarOffice 1.0 irodai szoftvercsomag ajánlott végfelhasználói ára 18 000 forint (+ áfa), megvásárolható többek között az Office-Depot és a MediaMarkt hálózataiban, illetve a Portocom Rt.-nél.

(További információk a www.magyaroffice.hu weboldalon találhatók, vagy a 363-4510-es telefonszámon kérhetők.)

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50